D1 maakt te laat een vuist bij 't Gooi

Tegen een goede tegenstander (’t Gooi staat derde) heeft onze D1 te laat een stevige vuist gemaakt. Een wereld van verschil zat er tussen de eerste en de tweede helft. Slap, onnauwkeurig en niet bij de les werd FC Breukelen voor de thee weggespeeld door de geelzwarten. Bij de eerste twee treffers zagen we er geheel niet goed uit. Jop scoorde nog tegen met een mooie, verre vrije trap over de keeper heen, maar ’t Gooi antwoordde daarop snel met een combinatie door het midden en de ruststand 3-1 stond op het bord. Na rust (wissels: Dion en Jayson erin voor Jordi G en Levi) zagen we weer een ouderwets strijdlustige D1 die ’t Gooi op bijna alle fronten de baas was.

Duels werden nu wel gewonnen, de tegenstander werd teruggedrukt en er kwamen kansen. Een prachtige afstandspegel in de kruising van Jop bracht de stand op 3-2. En na pogingen van achtereenvolgens Jordi H en Jacko kwam Dion een teennagel te kort om de gelijkmaker binnen te knallen. ’t Gooi bleef sporadisch gevaarlijk via hun geweldige linksbuiten, maar zijn voorzetten misten scherpte. Uiteindelijk lukte het de thuisploeg toch om via een counter de bal voor de vierde keer achter Sam te prikken. Helaas zat er voor de Breukelse ‘Quick Boys’ (nieuwe tenues) niets meer in het vat.

Conclusie: een zeer matige eerste helft gevolgd door een hartverwarmende tweede helft, alles aan elkaar gebreid door een uitstekende scheidsrechter. Volgende week komt de ongenaakbare koploper FC Almere City D2 op bezoek. Daartegen hebben we nog wel iets recht te zetten, gelet op de prima uitwedstrijd die nipt met 2-1 werd verloren.