FC Breukelen laat Spakenburg kansloos

spakenburg.jpg

Omdat de bekerfinale op de blauwe kant van de Westmaat gespeeld wordt, was het s.v. Spakenburg er alles aan gelegen om de volgende ronde in de beker te halen. Met de sterkst mogelijke opstelling bij beide teams en op het scherp van de snede werd een echte bekerwedstrijd gespeeld. FC Breukelen speelde vanuit een strakke organisatie en controleerde verrassend eenvoudig de wedstrijd. Spakenburg kreeg weinig kansen, FC Breukelen des te meer. Dit resulteerde in een mooie treffer van de heerlijk sleurende Jacky Castelijns die de meer dan verdiende 1-0 scoorde in de 13e minuut. Spakenburg-aanvoerder Woudenberg kreeg na een half uur terecht rood na een onbesuisde actie tegen spits Castelijns.

Spakenburg-trainer Johan de Kock wisselde de tegenvalllende Ricky van den Bergh in de rust en toen was de dreiging en de creativiteit van de ambitieuze topklasser direct zichtbaar verminderd. FC Breukelen nam geen genoegen met 1-0 en bleef gaan voor de beslissende 2-0. Die kwam er na een mooie voorzet van Mark den Hartogh. David van der Veld was er als de kippen bij om met het hoofd deze op maat gegeven voorzet af te maken.

FC Breukelen bleef attractief naar voren spelen en haalde bij vlagen een erg hoog niveau, waarin de uitslag voor s.v. Spakenburg best nog vervelender had kunnen worden. In blessuretijd deed de topklasser iets terug door een mooie kopbal van Yumé Ramos, maar die was voor de statistieken. Voor FC Breukelen lonkt deelname aan de sportief en financieel aantrekkelijke Amstel Cup. De volgende ronde is weer thuis en wel tegen h.v.v. Hollandia 2 uit Hoorn of NVC uit Naarden. (Naschrift redactie: Hollandia 2 won woensdagavond met 2-1 van NVC.)

29 januari 2013, FC Breukelen 1 - s.v. Spakenburg 1 2-1 (1-0) (districtsbeker)

1-0 Jacky Castelijns

2-0 David van der Veld

2-1 Yumé Ramos