F4 ongeslagen kampioen!

Na de algehele afgelasting van vorige week moesten wij nog één wedstrijd spelen voor de winterstop. Aangezien wij een voorsprong hadden van zes punten op de nummer twee, waren we officieel al kampioen, maar afgelopen zaterdag was voor ons uit tegen s.v. Loosdrecht F4 de kampioenswedstrijd. De als vanouds in groten getale meegereisde supporters waren er klaar voor en hadden net als ons zin in een feestje. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat van enig tegenstand geen sprake was. Toch duurde het nog vrij lang voordat het eerste doelpunt in het mandje lag.

Daarna ging het snel en liepen we uit naar een 0-5 voorsprong. Er zaten fraaie goals bij via mooie combinaties en schoten uit de tweede lijn. Kort daarop deed Loosdrecht wat terug en bracht de stand op 1-5. In de resterende minuten wisten wij nog drie keer te scoren en zo gingen we de rust in met een 1-8 voorsprong.

De tweede helft was een kopie van de eerste, alleen met het verschil dat we niet het rendement hadden dat we voor rust wel hadden. We kregen de kansen wel, maar vonden vaak de keeper op onze weg en waren slordig in de eindpass. Toch lukte het ons nog om er nog drie binnen te schieten en een eindstand van 1-11 op het scorebord te zetten.

Met tien overwinningen op rij en een doelsaldo van 90 vóór en 10 tegen zijn we een meer dan terechte kampioen. Complimenten aan onze jongens die, ondanks de geringe weerstand, toch elke week de motivatie en de drive hadden om tot het uiterste te gaan. Het is nu te hopen dat we na de winterstop onze kunsten op een hoger niveau kunnen laten zien.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter barstten de festiviteiten los. Eerst werd er met zijn allen een vreugdedansje gedaan om vervolgens met kampioensbeker op de foto te gaan. In de kleedkamer werden de kampioensbekers gevuld met limonade en met groot genoegen leeggedronken. Na het omkleden vertrokken we naar Maarssen om bij de plaatselijke McDonald’s een heerlijke Happy Meal te nuttigen. Een prima afsluiting van een zeer geslaagde dag.

Ik wil ook namens Nico alle ouders bedanken voor hun enthousiasme en support van onze jongens en dat we dit ook in het nieuwe jaar voortzetten. Ook na afloop van de wedstrijden is het altijd gezellig nakletsen met zijn allen onder het genot van een bakkie koffie. Dit waarderen wij zeer. Wij willen ook Arco bedanken die altijd bereid is om wedstrijdjes van ons te fluiten. En natuurlijk hartelijk dank aan Danielle die elke keer weer fantastische foto’s maakte.