De dag van de revanche

fcbreukelen.jpg

Na de nederlaag van vorige week hadden de meiden deze week keihard getraind om klaar te zijn voor de revanche op zaterdag. Het liefst hadden Chris en ik gezien dat ‘onze’ meiden deze week apart van de ‘rest’ hadden getraind, zodat onze tactiek tot zaterdag geheim zou blijven. Terecht dat Martien daar niet aan kon beginnen en misschien draafden wij ook wel ietsje te ver door in ons fanatisme. Helaas kon Chris er deze wedstrijd niet bij zijn (hij wilde wel per sms op de hoogte blijven van de wedstrijd) en moesten we ook Lisa missen.

Het kon dus nog lastig worden, want D7M had Ines ook nog eens terug ten opzichte van vorige week. Gelukkig hadden we voor Lisa een waardige vervangster in de persoon van Laura, zodat we toch een wisselspeler hadden. Omdat de teleurstelling van vorige week nog niet geheel was verdwenen, was het tijd voor een peptalk in plaats van een tactische bespreking. Gewoon lekker voetballen, hard werken en elkaar de bal toespelen, niet bang zijn voor Sophie, al is zij een geweldige ‘bikkel’ en let op voor Tessa in de tweede helft.

Ik had er alle vertrouwen in, want Donja beloofde mij een doelpunt. Net als vorige week ging het gelijk op en golfde het spel heen en weer. De spanning droop er werkelijk vanaf. Donja maakte haar belofte waar en zette ons weer op een 1-0 voorsprong, maar toch keken we uiteindelijk weer tegen een achterstand aan. Het zou toch niet weer gebeuren? Door hard werken en goed te blijven voetballen sleepten we uiteindelijk toch een 2-2 gelijkspel in de wacht. Een terechte uitslag denk ik, al voelt het voor ons toch een beetje als een overwinning.

Beide teams hebben prima gevoetbald en je ziet ze met de week beter worden. Een compliment aan de trainer denk ik. Een leuke bijkomstigheid was ook dat invalster Laura het zo naar haar zin had, dat zij, na overleg met haar ouders, besloot te gaan voetballen. Zo hebben beide teams nu negen speelsters! Volgende week speelt D7M thuis tegen Zwaluwen Utrecht 11 D6M en gaat D6M op bezoek bij CSW D6M. Als er weer zo goed gevoetbald wordt als deze week, moeten dat zes punten kunnen zijn. Jullie lezen het volgende week.

1 december 2012, FC Breukelen D7M - FC Breukelen D6M 2-2