Nipte zege FC Breukelen D7M op D6M

fcbreukelen.jpg

Op de kille, koude en mistige 24ste november stond wellicht de belangrijkste derby ooit van de Stichtse Vecht op het programma. Waarschijnlijk ook een unieke derby binnen FC Breukelen, twee meidenteams van dezelfde vereniging tegen elkaar. De afgelopen week waren door de vier coaches alle beschikbare middelen ingezet om elkaars team te verzwakken, van elkaar aansteken met griep tot en met het omkopen met een zak (FC Breukelse) oliebollen toe, ik heb alles zien gebeuren.

Beide teams waren deze week klaargestoomd door Martien voor deze ultieme krachtmeting. Vóór de wedstrijd eerst maar eens op de foto, met zijn allen en de beide teams apart. Dat er van enige competitie toen al sprake was kun je zien aan de gezamenlijke foto, samen en toch apart.

In de eerste helft was het een beetje aftasten van beide kanten. Ook kon je zien dat er respect was voor elkaar en men liet elkaar lekker voetballen. Na de rust kwam er iets meer vuur in het spel en opende de D6 de score. Coach Chris kon zich niet beheersen en rende euforisch met beide armen in de lucht het veld in: de totale ontlading. We dachten eerlijk gezegd een beetje dat we de buit wel even binnen zouden halen. Onze vrouwelijke collega’s van de MD7 dachten daar toch anders over en hadden met de keepers/spits-wissel in de rust duidelijk een tactische zet voorzien waar wij niet op hadden gerekend.

Bij de gelijkmaker zeiden we nog tegen elkaar: Ach, net zo leuk eigenlijk voor die meiden, een gelijkspelletje. Even later kregen we echter toch het deksel op onze neus toen de fraaie 2-1 in het net lag. Een duidelijk geval van onderschatting, met echter één voordeel: de drie punten blijven in Breukelen. Aankomende week hebben we de kans op revanche. We gaan ons best doen met ‘onze meiden’ om dit verlies recht te zetten. Ik houd jullie op de hoogte.

[

d6m en d7m-1.jpg
](/images/stories/2013/teamfotos/d6m en d7m-1.jpg)

De D6M (blauw) legde het af tegen de D7M: 1-2. Op de foto samen en toch apart.