Eclatante bekerzege E5 op Hertha E5

Nadat we eerder al twee bekeroverwinningen hadden geboekt op De Vecht en CSW mochten we zaterdag voor de derde en laatste poulewedstrijd spelen tegen Hertha E5 uit Vinkenveen. De wedstrijd was koud 30 seconden onderweg en de 1-0 lag in het doel bij Hertha. Vanaf de aftrap werd de bal direct over rechts gespeeld naar Sieb die zijn directe tegenstander uitspeelde, doorsnelde naar de achterlijn en de bal strak voorgaf, waar Lars scherp stond en bal eenvoudig kon intikken. Nog maar net bekomen van de snelle achterstand werd binnen vijf minuten de 2-0 gemaakt. Ik ben even kwijt of het Lars, Marcelino of Fedde was. Als dat geen vliegende start is, dan weet ik het ook niet meer.

De snelle voorsprong was het verdiende resultaat van goed samenspel en fel op de bal in de duels. Helaas leek dat een signaal om maar weer wat meer voor eigen eer te gaan spelen. Daardoor kon Hertha iets meer in het spel komen en uit een corner die na drie, vier keer inschieten nog steeds niet werd weggewerkt (niet dribbelen en niet door het midden!!!), werd de bal achter Dewy gewerkt: 2-1! Iedereen leek door een hond gebeten, want meteen werd er weer beter overgespeeld en feller op de bal gejaagd. De 3-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Nu werd de concentratie niet meer losgelaten in de eerste helft en liepen we uit naar 6-1.

In de tweede helft werd het spel wel weer wat slordiger. Iedereen moest ook weer even zoeken, omdat we nu konden wisselen met de posities. Dat ging wel ten koste van het spel, maar de gedrevenheid bleef groot en goed. Hertha kwam nauwelijks weg bij het eigen doel en uiteindelijk werden de voorsprong vrij eenvoudig uitgebouwd naar 9-1. Complimenten voor het team, voor met name de inzet en hopelijk kunnen we het spel vasthouden in de komende weken naar de winterstop.