Dubbelslag voor meiden D6 en D7

csw.jpg
montfoort.png

Afgelopen zaterdag 17 november speelden ze beiden tegelijk thuis, de meiden van FC Breukelen D6M en D7M, beiden tegen een tegenstander die te verslaan moest zijn. D6M speelde tegen Montfoort D3M, en D7M trof CSW D6M. Voor het omkleden moesten er eerst wat nieuwe shirtjes gepast worden, speciale meidenshirts, het moet niet gekker worden. De dames waren in ieder geval enthousiast over de shirts met ‘vrouwelijke Schnitt’. “Je ziet je heupen er niet in”, hoorde ik er ééntje zeggen, typisch vrouwenvoetbal.

De voorbespreking werd door trainer Martien gezamenlijk in een kleedkamer gehouden, dit zal de komende twee weken wel anders worden als de meiden elkaars tegenstander zijn. Eenmaal op het veld hadden beide elftallen al snel door dat het vandaag moest kunnen en ze gingen volledig voor de winst. Als co-leider en tijdens deze wedstrijd ook scheidsrechter van de D6M ging alle aandacht uit naar deze wedstrijd tegen Montfoort, maar uit mijn ooghoeken zag ik wel dat de dames van de D7 er lustig op los scoorden en het uiteindelijk 10-1 werd. De dames van de D6 deden het iets rustiger aan, maar wisten door goed over te spelen en vooral achter de zaak goed dicht te houden, uiteindelijk met 5-1 te winnen.

De komende twee weken zullen in het teken staan van het bepalen van de onderlinge krachtsverhouding. De dames spelen twee maal tegen elkaar en zoals mij zaterdag al licht opviel, is de koude oorlog begonnen, tussen de coaches in ieder geval al wel. Wat het belangrijkste is, is dat de meiden er plezier in hebben, er vooruitgang zichtbaar is en dat we volgens mij twee redelijk gelijkwaardige teams hebben samengesteld, maar dat zullen de komende weken uitwijzen. Jullie lezen het hier.