Veteranen 3 walst over Wartburgia heen

De uitwedstrijd tegen Wartburgia moest antwoord geven op de scherpe vraag of onze veteranen hun niet-geringe potentieel wederom konden aanroepen. Want Wartbugia was duidelijk geschrokken van onze uitslag tegen WV-HEDW van vorige week en had daarom geen enkel risico genomen en uit voorzorg de beproefde selectie van het kampioenselftal uit 1961 opgesteld. En daarenboven ook nog een slinkse zet bedacht door op het belendende veld 22 hindes los te laten, wellicht in de veronderstelling dat zulks onze mannen op een dwaalspoor zou kunnen brengen. Welaan, alleen onze René keek schouwend over dat veld, maar heeft verder geen mededelingen van inhoudelijke aard gedaan over hetgeen hij daar heeft gezien.

Verder speelden onze veteranen het spel meesterlijk – ze lieten in de eerste helft Wartburgia nog in de waan dat hier iets te halen viel, een tussenstand van 2-2 hield de hoop op een goed resultaat voor de gastheren immers intact. Doelpunten van opa Ben en René, maar net voor rust zette Peter een één-twee op met de doelman van de tegenpartij en liet vervolgens uitblinker Gert Jan onze derde binnentikken.

En na rust kwamen beelden uit de memorabele uitwedstrijd tegen Surhuisterveense Boys uit begin jaren 70 weer boven (genoemde pot eindigde in 0-89 waarin ondergetekende het gemiddelde vestigde van een doelpunt per minuut, jawel de scheidsrechter floot een minuut te vroeg af, een daad waartegen wij terecht protest hebben aangetekend). Een onzer voorwaartsen, met name Marc, had deze score vandaag moeiteloos kunnen evenaren dan wel overtreffen! Hij kwam tot een, overigens ook niet onverdienstelijke, score van vier doelpunten.

Hierbij viel met name het moment op dat de doelman van de tegenpartij bezig leek met de nationale vogelteldag en doende was met een nauwkeurige inspectie van de bomen rond het veld. Marc had dit niet opgemerkt en draafde met de bal aan de voet richting achterlijn en besloot net voordat de bal het veld verlaten zou hebben, toch maar tussen de palen te mikken. Dat dit een ferme stap was richting eindstand van 3-8 in ons voordeel, leidde tot veel opbeurende opmerkingen vanaf de zijlijn door het talrijke toegestroomde publiek van de thuisclub richting genoemde doelman.

Veteranen 3 is de komende twee weken vrijgesteld van competitieverplichtingen en zal de tussenliggende periode gebruiken om conditie en moraal op het gewenste hoge niveau te houden!

10 november 2012, Wartburgia Ve1 - FC Breukelen Ve3 3-8 (2-3)

Doelpunten: Marc (4), Ben (2), René en Gert Jan.