E5 pakt net op tijd winst tegen ASV'65 E1

Voor de wedstrijd tegen ASV'65 E1 uit Ankeveen hoefden we pas laat aan te treden, namelijk pas om half één. Na de aftrap nam ASV even het initiatief en lieten ze meteen zien dat ze een gevaarlijke counterploeg zijn. Gelukkig liet de E5 zich niet van zijn stuk brengen. Iedereen lette goed op zijn mannetje en er werd werkelijk fantastisch overgespeeld. De mooie combinaties leidden wel tot enkele kansrijke schietkansen, maar daaruit werd nog niet gescoord. Bij een corner van ASV wist één van de jongens van ASV zijn voet tegen de bal te zetten en werd de 1-0 binnengetikt. Het leek wel of niemand er iets van aan trok, want het samenspel werd weer keurig opgepakt.

Natuurlijk kon een doelpunt niet uitblijven. Na een paar minuten wist Marcelino de bal goed op te vangen bij het uitverdedigen door ASV en scoorde met een hard schot de 1-1. Het doelpunt was een aanmoediging tot meer fraai samenspel en de verdediging liet zich niet verrassen. Alles werd goed opgevangen en de combinaties leidden voor de rust vervolgens tot 1-2, 1-3 en zelfs 1-4. Allemaal gescoord door Marcelino mede dankzij het samenwerken met de andere spelers.

Hoe anders was het spel na de rust. Ondanks de goede voornemens leken we elkaar opeens veel moeilijker te vinden. De ballen werden te traag overgespeeld en het leek wel of we opeens moe en bang waren voor ASV. De jongens uit Ankeveen roken hun kans en bleven gevaarlijk uitkomen. Gelukkig kon keeper Lars, die Mats wegens ziekte moest vervangen, alle ballen in het begin tegenhouden. Uiteindelijk werd de druk toch te groot en viel de 2-4. Het spel daarna was aan twee kanten heel rommelig met veel balverlies en gelukkig was ASV ongeduldig in de aanvallen. De stress liep op, vooral voor de coach. Fedde kon helaas de 3-4 niet redden voor de doellijn. Het team bleef wel hard werken en er kwamen weer wat kansen. Jammer genoeg mikte Fedde net naast na een mooie aanval. FC Breukelen nam weer meer het initiatief en een schot van Sem op doel kon door Sieb de eindstand bepalen op 3-5. Het penalty schieten werd glorieus gewonnen door ASV, maar de punten gingen mee naar Breukelen.