FC Breukelen B1 zet serie voort met overwinning op Argon B2

Vandaag wedstrijd nummer 3 in de belangrijke serie die FC Breukelen B1 moet neerzetten om zich in de top van de eerste klasse te vestigen. Tegenstander was s.v. Argon B2, een ploeg die twee punten minder had vergaard in de eerste acht wedstrijden. Wat basisopstelling betreft, een ongewijzigd FC Breukelen. Roy nam hersteld plaats op de bank en Yadelli was met de B2 mee om wedstrijdritme op te doen na zijn gebroken arm. In tegenstelling tot vorige week, waarin FC Breukelen in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels zwak startte, opende de ploeg zeer sterk. Binnen twee minuten noteerde Donny 1-0. FC Breukelen verslapte niet en weer was het Donny die na een klein kwartier spelen 2-0 scoorde.

Argon B2 beschikt over een zeer degelijke ploeg zonder echte zwakke spelers en wist enkele malen gevaarlijk voor het doel van Jesse Schreurs te komen. Vijf minuten voor rust leidde een van deze aanvallen tot de aansluitingstreffer na niet al te best verdedigen van Breukelse zijde. Nog voor rust wist FC Breukelen 3-1 te scoren. Het was Olivier die met een bekeken schot vanaf de zijkant de doelman van Argon verraste en bracht daarmee de voorsprong weer naar een comfortabele marge van twee doelpunten.

In de tweede helft een ongewijzigd FC Breukelen dat binnen tien minuten via een zeer fraaie aanval over vele schijven op 4-1 kwam door Jesse van Riet. FC Breukelen kreeg hierna verschillende mogelijkheden om verder uit te lopen op de ploeg uit Mijdrecht, maar verzuimde dit. Het overzicht ontbrak een paar keer, het team ging niet goed om met de ruimtes die het kreeg en ook de paal stond een keer in de weg. Argon wist te profiteren van een misverstand in de defensie van Breukelen: 4-2. Een kleine tien minuten voor tijd werd de laatste spanning uit de wedstrijd gehaald omdat FC Breukelen 5-2 scoorde. Het slotakkoord was echter toch voor Argon dat in de laatste seconde de 5-3 maakte, waarna de goed fluitende scheidsrechter direct affloot.

Eerste verlies Spakenburg B1

Vandaag wederom een belangrijke overwinning in de serie die voor de winterstop neergezet moet worden. Tegen een zeer goede ploeg speelde FC Breukelen misschien over de gehele wedstrijd gezien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. VVZ’49 wist Spakenburg in eigen huis te verslaan en dat maakt de inhaalwedstrijd FC Breukelen B1 - VVZ’49 B1 over twee weken zeer interessant aangezien beide ploegen evenveel verliespunten hebben en wat verliespunten betreft op een tweede plaats staan. Echter zal volgende week eerst de uitwedstrijd tegen CJVV met een goed resultaat afgesloten moeten worden om in de inhaalwedstrijd eventueel aanspraak op de tweede plek te mogen maken. Als de ploeg dezelfde beleving en inzet toont en dat wederom combineert met het vandaag vertoonde spel, twijfelt de leiding hier echter niet aan.

10 november 2012, FC Breukelen B1 - Argon B2 5-3 (3-1)