Zevenklapper voor E5 tegen CSW E6

csw.jpg

Bij het betreden van het veld waren we wel een klein beetje onder de indruk van de grootte van de jongens van CSW E6, dus spraken we duidelijk af dat we goed moesten overspelen en bij balverlies meteen een mannetje moesten opzoeken. Iedereen! Na de aftrap werd van meet af aan de combinatie gezocht, wat meteen leidde tot een veldoverwicht van onze E5. CSW had duidelijk moeite om mee te komen en kon de bal maar niet echt wegkrijgen. De eerste kansen werden niet direct benut, maar gelukkig liet de 1-0 niet al te lang op zich wachten.

Daarna bleven wij het beste van het spel houden en kwamen er meer kansen, maar die werden niet benut en bleef het eigenlijk te lang 1-0. Uiteindelijk kwam de geruststellende 2-0 dan toch uit een corner tot stand en kon Sieb de bal binnentikken. Het leek wel of de last van de schouders viel. Het samenspel verliep gemakkelijker, er sloop wel meer slordigheid in het samenspel en alle aanvallers wilden graag een doelpuntje meepakken.

Na de rust liep de score via doelpunten van Berend, Marcelino, Lars en Sieb op tot maar liefst 7-0. De les van vandaag is dat we goed moeten blijven samenspelen en dan komen de kansen vanzelf. Voor het doel moeten we niet te vaak alleen doorgaan, maar soms even de bal afgeven aan je teamgenoot die er beter voor staat. Al met een heel mooi resultaat en dik verdiend. Volgende week moeten we vroeg uit de veren voor een belangrijke wedstrijd tegen Waterwijk E15 in Almere, aanvang 9.00 uur.