En als je zelf niet scoort ...

… dan valt-ie aan de andere kant. Veteranen 3 kunnen meepraten over dé voetbalwet der voetbalwetten. Riante kansen werden gemist om Buitenveldert Ve2 al in de eerste helft op een grote achterstand te zetten. Twee keer hing de lat, waarvan één keer met de paal, in de weg, corners vlogen net voorlangs en een geheel leeg doel konden we niet treffen. We begonnen met een ruime selectie van vijftien man, maar al snel vielen Max (enkel) en Martin (knie) uit en liet Joost (rug) de tweede helft aan zich voorbijgaan. Ook Co (heup) meldde zich in de tweede helft in de dug-out evenals Marc (enkel) na een veel te harde tackle van een Buitenveldert-verdediger.

Piet viel de tweede helft in voor Ben en speelde echt een dijk van een partij. Maar jammer genoeg konden we na rust het sterke spel van de eerste helft niet volhouden. De afstanden werden te groot, de ruimte achter de verdediging werd niet gezocht, zinoze hoge ballen in de trechter bleken kansloos voor onze spitsen. Ook Nathan maakte zijn eerste competitiemeters en probeerde het een paar keer met schoten van afstand. En ja hoor, dan valt-ie natuurlijk even later aan de andere kant. De spits van Buitenveldert kreeg erg veel ruimte in het strafschopgebied en kon na een korte solo de bal via Jaap in de rechterhoek schuiven. Peter had even later nog de mooiste kans op de gelijkmaker toen maar liefst twee Buitenveldertse verdedigers uitgleden, maar na twee pogingen vloog de bal over het doel. Aldus verloren we met 0-1. Een beetje onverdiend gezien het aantal kansen, maar we hebben het in eigen hand gehad. Volgende week nieuwe kansen in de de uitwedstrijd bij ASV Arsenal, aanvang 14.00 uur.

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Dinger Knoop.

Tactisch topoverleg vóór de wedstrijd.

Warming-up in de nieuwe trainingspakken.

Veteranen 3 kijkt naar de toekomst. Levi demonstreert zijn traptechniek.

Marc kreeg een grote kans op 1-0.

Richard speelde vandaag ijzersterk.

Klik [hier](/images/stories/2013/senioren/veteranen_3/overwinning op het breukeler veen.doc) voor een verslag van deze wedstrijd (mét humor…), geschreven door Buitenveldert.