Nipte nederlaag E5 bij Zuidvogels E9

Zaterdag 6 oktober stond een belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Zuidvogels E9 uit Huizen op het programma. Zuidvogels kwam goed uit de startblokken en maakte na de eerste aanval, die leidde tot een corner, een knappe goal met het hoofd. Al na een paar minuten viel de tweede goal door een mooie combinatieaanval van Zuidvogels. We waren er duidelijk nog niet helemaal bij, want we lieten onze mannetjes allemaal net even iets te veel lopen. Gelukkig wisten Kars en Mats samen een derde goal te voorkomen door op de lijn te redden.

Dat was het moment dat we wakker werden, want vanaf toen begonnen wij weer aan ‘samen’ voetballen te denken. De uitvallen van Zuidvogels waren nog wel gevaarlijk, maar ook sporadisch. Een snelle aanval van FC Breukelen leidde tot de 2-1 van Marcelino en nadat we eerst een paar kansen niet benutten, leidde dat uiteindelijk tot de verdiende 2-2 van Fedde. Na een mooie aanval stond helaas de scheidsrechter in de weg toen Mexim op goal schoot. Wij bleven allemaal een beetje perplex staan met als gevolg dat Zuidvogels uit de tegenaanval 3-2 scoorde.

In de rust hebben we nog eens goed afgesproken dat we vooral samen moeten spelen en dat we elkaar moeten helpen. Dat leidde in de tweede helft tot een veldoverwicht van FC Breukelen. Onze combinaties lukten nog niet allemaal even goed, maar leverden soms wel wat kansen op. Zuidvogels kwam soms gevaarlijk uit met de counter, maar keeper Mats en onze verdediging hielden goed stand. Zuidvogels kwam nog een paar keer gevaarlijk dichtbij ons doel, maar gelukkig werd er niet gescoord. Helaas lukte het ons ook niet meer om te scoren. Een paar mooie aanvallen leverden wel gevaar op, maar dat speelden we net niet slim genoeg uit. Helaas moesten we terug naar Breukelen zonder punten. We gaan de komende weken weer hard trainen en we gaan de punten volgende week in Breukelen houden als we tegen BVV31 E5 spelen.