FC Breukelen 1 wint topper, maar verliest Djuric Winklaar

FC Breukelen 1 is met veel moeite er in geslaagd om de in deze nog prille competitie SDV Barneveld 1 de eerste nederlaag toe te brengen. Vooral voor de thuisploeg en de vele toeschouwers was het jammer dat er niet op het hoofdveld gespeeld kon worden. De vele regenbuien waren de oorzaak van plassen water op het veld. Er werd dus noodgedwongen uitgeweken naar het kunstgrasveld.

De start van FC Breukelen was flitsend. In de tweede minuut ging de altijd ijverige David van der Veld er op links vandoor en zijn preciese voorzet belandde op de goed ingelopen Jacky Castelijns. Jack raakte de bal vlak voor doel vol op de schoen, maar de bal verdween helaas hoog over het doel. SDV Barneveld was meteen wakker geschud en gooide een dosis fysieke strijd in de wedstrijd. Reeds in de twaafde minuut greep centrale verdediger Marco Kints te hard in en pakte geel. De toon was gezet en het was meteen duidelijk, beide teams zouden deze middag tot het uiterste gaan voor een goed resultaat.

Tot de dertigste minuut was de wedstrijd een tactisch steekspel, waarin FC Breukelen het meeste balbezit had en SDVB zich massaal terugtrok en gokte op de snelheid van de spitsen. Vooral Marciano Mengerink had veel dreiging bij deze counters. In minuut dertig werd de onbesuisde tweede tackle van Marco Kints op Mark den Hartogh met zijn tweede kaart bestraft en hij kon terecht de kleedkamer opzoeken. Bijna een minuut later liet Daniël Kops zien waarom hij de topscorer van deze competitie is. Knullig balverlies van de oude rot Dick Kooijman werd genadeloos afgestraft en het stond 1-0 voor FC Breukelen. Daarna was Lars van der Post dichtbij een doelpunt met een lob en een gevaarlijk afstandschot. SDVB liet zich nog massaler inzakken en FC Breukelen ging voor het tweede doelpunt. Het was echter de gastploeg dat er steeds gevaarlijk uitkwam en dankbaar gebruikmaakte van de ruimtes die FC Breukelen weggaf. Net voor rust viel de belangrijke 2-0 door een goed doorzettende Djuric Winklaar. FC Breukelen speelde niet echt goed, maar leidde met 2-0 tegen de tien man van SDVB.

De tweede helft startte opnieuw met een ver ingezakt SDVB en FC Breukelen mocht balbezit hebben van de tegenstander. FC Breukelen speelde na rust geconcentreerd en beter dan in de eerste helft. Het zag er goed uit, tot aan de 53e minuut. De heerser op het middenveld, Djuric Winklaar, schoot van dichtbij op het vijandelijke doel. Zijn schot werd geblokt en met een hartverscheurende schreeuw van pijn stortte Djuric op het kunstgras. Per brancard werd hij van het veld gedragen en direct naar het ziekenhuis gebracht. Door deze tegenslag was het team duidelijk aangeslagen en was de concentratie gedeeltelijk weg. Deen van Embricqs was de vervanger van Djuric en ging op zijn vertrouwde stek op rechts spelen. Lars van der Post kwam centraal te spelen. SDVB voelde dat er iets te halen was nu FC Breukelen aangeslagen was en ging brutaler spelen. De tegenstander werd beloond met een doelpunt door Marciano Mengerink uit een rebound van een vrije trap.

Nu waren de rollen omgedraaid en kreeg FC Breukelen de ruimte voor de counter. Na een uitstekende combinatie van Lars van der Post en Jacky Castelijns had Lars de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Het laatse kwartier was erg rommelig van beide kanten en door het opportunisch spel van SDVB onstond wel dreiging, maar geen uitgespeelde kansen. Daniël Kops raakte in de eindfase nog de kruising met een schitterende stiftbal en doelman Sieuwerd Teerink stond nog een enkele keer op de goede plaats, maar doelpunten zouden er niet meer vallen.

De balans werd opgemaakt. Natuurlijk een 100% resultaat en voor de vijfde keer op rij kon FC Breukelen een driepunter bijschrijven. Maar ook werd er een groot verlies geleden door de blessure van de symphatieke Djuric Winklaar. Wij wensen Djuric veel sterkte. Vijf gele kaarten, waarvan een deel onnodig, geeft ook een minder positief gevoel, maar overeind staat de verdiende winst op een sterke tegenstander. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de Valleivogels. Bij winst komt gezien het positieve doelsaldo van +15 de eerste periodetitel wel erg dichtbij.

6 oktober 2012, FC Breukelen 1 - SDV Barneveld 1 2-1 (2-0)

1-0 Daniël Kops

2-0 Djuric Winklaar

2-1 Marciano Mengerink

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van SDV Barneveld. Klik hier voor een videoverslag via SDVB.tv.