FC Breukelen F1 in koud en nat duel tegen Elinkwijk F1

We gingen vanmorgen vroeg eigenlijk naar Utrecht met het idee dat de wedstrijd van 8.30 uur alsnog afgelast zou worden. Echter bij aankomt bleek dat we waren ingedeeld op het kunstgrasveld en dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. De ouders doken de dug-out in en de jongens gingen het veld op. Na de warming-up klonk het startsignaal. FC Breukelen had het aan het begin van de eerste helft direct zwaar. De jongens van Elinkwijk gaven ons geen enkele ruimte, zaten kort op de bal en waren zeer fel. Door een prachtig afstandsschot kwam Elinkwijk met 1-0 voor. Voor keeper Gijs was de bal onhoudbaar. Onze jongens kwamen meer in het spel en aan het eind van de eerste helft kwam er ook iets meer ruimte voor ons. Helaas kwam er geen doelpunt uit, maar gelukkig ook geen tegendoelpunt, zodat we in de rust tegen een 1-0 achterstand aankeken, maar alles nog mogelijk was.

De tweede helft gingen ze goed van start en kwamen beter aan de bal, de spelers van Elinkwijk waren klein, snel en erg goed dus daar had onze F1 hun handen er vol aan, wij waren fysiek gezien weer wat meer in het voordeel en er werd hard gewerkt. Een tweede tegendoelpunt viel doordat het in de verdediging even niet lekker liep, daardoor moest Gijs een bal laten passeren. Dat was jammer maar nog geen nood aan de man. Toch lukte het, uiteindelijk, na meerdere kansen gehad te hebben in de wedstrijd om tot scoren te komen. Thomas schoot de bal naar Roan en hij kwam met de bal langs de verdediging en schoot de bal over de doellijn van de Elinkwijkers: 2-1.

De spirit zat er nog in, het kon tenslotte nog. Finn moest na een duel met een tegenstander het veld geblesseerd verlaten en is ook niet meer in de wedstrijd teruggekeerd. We hopen dat het meevalt met Finns arm. Helaas kwam het niet nog een keer tot scoren voor de Breukelaars en moesten we, net voor het eindsignaal nog één tegendoelpunt incasseren. Met een 3-1 nederlaag en na de genomen penalty’s zochten de jongens de warme douches op, want het was bijzonder nat en fris. Ondanks de verschillen tussen de teams ging het in de wedstrijd redelijk gelijk op, De einduitslag had net zo goed andersom kunnen zijn. Het was weer spannend en een leuke wedstrijd om te zien, een wedstrijd die overigens uitstekend geleid werd door de Elinkwijkse scheidsrechter.