F4 haalt fors uit tegen FC Hilversum F2

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde competitiewedstrijd op het progamma en wel tegen de F2 van FC Hilversum. Onze gasten uit Hilversum arriveerden met een flinke vertraging, zodat wij 25 minuten later aan de wedstrijd begonnen. Aangezien we gebruikelijk een half uur voor de wedstrijd met de warming-up beginnen, stonden we al ongeveer een uur op het veld. Door het lange wachten was de concentratie wat afgenomen en begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. De eerste tien minuten gebeurde er niet zo veel. We speelden wel op de helft van de tegenstander, maar dit leidde niet tot grote kansen. Door het vele balbezit werd wel duidelijk dat wij veel sterker waren dan onze tegenstander.

Toch duurde het tot halverwege de eerste helft voordat het eerste doelpunt in het mandje lag. Na het openingsdoelpunt kwamen we wat beter in ons ritme en kregen we ook meer kansen. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Door een goede steekbal werd één van onze spitsen bereikt die koelbloedig afrondde. Vlak voor rust was het weer FC Breukelen dat toesloeg. Na het niet goed verwerken van de bal door de verdediging van FC Hilversum, kwam de bal bij ons terecht en scoorden wij van dichtbij de 3-0.

FC Breukelen loopt juichend weg na de 3-0.

Krachtsverschil

De tweede helft werd het krachtsverschil nu ook in doelpunten uitgedrukt. Vanaf de aftrap veroverden wij de bal en liepen zo door de verdediging heen alleen op de keeper af en 4-0 was een feit. Niet veel later was het weer raak. De keeper van FC Hilversum had geen antwoord op een schot uit de tweede lijn en dat betekende 5-0. Het ging nu heel snel. Een aanval vanaf rechts opgezet werd door ons koelbloedig door de benen van de keeper afgerond: 6-0. FC Hilversum kreeg welgeteld één grote kans, maar wist die niet te benutten. Daarna was het al weer raak aan de andere kant. Via een diepe bal van achteruit werd onze spits bereikt die door een aantal man te passeren alleen voor de keeper koel 7-0 liet aantekenen. Kort daarna werd het 8-0. Door een goed genomen hoekschop wisten wij van dichtbij te scoren. Nog geen minuut later werd het 9-0 door balverlies bij FC Hilversum. Met nog een paar minuten op de klok lonkten de dubbelen cijfers. Onze keeper ging ook nog even mee voetballen, maar tot een tiende doelpunt kwam het niet en zo werd de eindstand 9-0.

Uit een hoekschop scoort FC Breukelen 8-0.