Tweede elftal debuteert met 3-1 zege in hoofdklasse

Onder ideale weersomstandigheden maakte FC Breukelen 2 vandaag haar debuut in de reserve-hoofdklasse. De voorbereiding was goed en iedereen is benieuwd hoe onze mannen het in deze competitie gaan doen. Al vanaf het begin had FC Breukelen licht voordeel en met de kopbal tegen de paal van Sven Eggermont was de toon gelijk gezet. Opbouwend de aanval opzoeken was de gedachte van FC Breukelen, terwijl CSW het meer zocht in gevaarlijke en uiterst linke uitvallen. Na drie enorme mogelijkheden achter elkaar van FC Breukelen leek het even of CSW de eerste treffer zou maken. Dit liep gelukkig goed af.

Na een goede kans voor CSW was het toch FC Breukelen dat uit een geoliede aanval voortgezet met een steekbal van Rutger Taal de 1–0 in de touwen schoot. Nog geen tien minuten later scoorde Gio vanuit de draai de tweede treffer. FC Breukelen moest wel alert blijven, want weer was CSW dicht bij een doelpunt. Over hoe het mogelijk was dat FC Breukelen voor open doel de bal hoog over schoot, wordt nog steeds nagepraat, want dit had de genadeklap kunnen zijn. In de slotfase van de eerste helft begon CSW meer op stoom te komen en leek het nog niet gedaan, maar met een schitterend doelpunt bracht aanvoerder Maikel Goossens de stand op 3–0 en was aan alle onzekerheid een eind gekomen.

De tweede helft begon al gelijk met een uitzonderlijke kans voor CSW die perfect gestopt werd door doelverdediger Sander Mur. Even later was FC Breukelen aan de beurt waarbij een tikje-opzij-oplossing beter zou zijn geweest. Bal van de lijn gehaald door Vincent Kamp en zo ging het heen en weer. Inmiddels stroomden de bezoekers binnen, maar daalde het voetbalniveau. Gelukkig scheen de zon uitbundig. Een versierde strafschop bracht CSW op 3–1 en na een kleine opleving floot de uitstekende scheidsrechter het eindsignaal. Trainer Roy Versluis en zijn staf kunnen tevreden zijn met deze eerste overwinning.