B1 middels monsterscore door naar knock-outfase KNVB-Beker

sdz.jpg

Vandaag stond de derde en laatste bekerwedstrijd in de poulefase op het programma; uit tegen het Amsterdamse a.v.v. SDZ B1. In de midweekse wedstrijd waren zij niet best begonnen door met 6-1 van DWS te verliezen, waardoor FC Breukelen vandaag aan een gelijkspel genoeg zou hebben om poulewinnaar te worden en dus door te gaan naar de volgende (knock-out)fase. Met een flinke delegatie werd er koers richting 020 gezet, het was nog wel even passen en meten, maar gelukkig hadden we genoeg auto’s. Dit is overigens wel een punt van aandacht en wellicht moeten we overgaan tot het opzetten van een rijschema. We hebben de indruk dat er wat te gemakkelijk wordt uitgegaan dat “het met het vervoer wel goed zit”. Eenmaal in Amsterdam aangekomen, bleek dat het betaald parkeren was (gelukkig kostte dat slechts € 0,10 per uur).

De startopstelling: Doel: Matthijs; Achter: Alexander, Jonas, Milan en Yadelly; Midden: Roy, Jesse van Riet en Giorghino; Voor: Jesse Hensbergen, Olivier en Donny. Wissels: Justin, Raymond, Stef en Junior. Geblesseerd: Jesse Schreurs, Mels en Douwe. De eerste vijf minuten oogden van Breukelse zijde van slapjes. SDZ leek er een pittige wedstrijd van te willen maken en zat kort op de bal. Het uitverdedigen en opbouwen aan onze kant oogde ietwat nerveus en met enige regelmaat werd onnodig de moeilijke oplossing gekozen. Voorin is dit team echter ‘dodelijk’. De snelheid van de vleugelspelers in combinatie met het killerinstinct van de spitsen geeft de rest voldoende ‘lucht’ en vertrouwen. Al vrij snel lag de bal dan ook al in het net; na een combinatie tussen Jesse H en Jesse R kon Olivier simpel z’n eerste treffer van vandaag noteren: 0-1. Al vlot volgden twee grote kansen op de 0-2, maar moest Jesse Hensbergen zich echter al snel door Justin laten vervangen vanwege (ook al) een bovenbeenblessure.

Een echte wolkbreuk bracht de nodige rust voor SDZ. Doorweekt mochten de spelers, de scheidsrechter, de leiding en de toeschouwers de kleedkamer en de kantine opzoeken, doorspelen was onverantwoord en bijna onmogelijk. Na ruim twintig minuten extra pauze konden we de eerste helft hervatten en was het zonnetje inmiddels gaan schijnen. Dit kwam het spel ten goede en met vlotte combinaties werd het verzet van de thuisploeg gebroken. Een voorzet van Donny kon niet goed worden weggewerkt en kwam voor de voeten van Giorghino. Die wist zich wel raad met dit buitenkansje: 0-2. Het was Donny die 0-3 maakte na een voorzet van Justin en een overstapje van Olivier. Vervolgens werd het 0-4 door Jesse (rebound op schot van Justin) en 0-5 door Olivier (teruggelegd door Justin). De B1 zat dus al op rozen, zelfs een penalty tegen (overtreding Jesse) mocht niet baten en werd vakkundig door Matthijs gepareerd. Met de comfortabele 0-5 op het bord werd er gerust.

De tweede helft werd Olivier en Jesse van Riet rust gegund en werden Stef en Raymond ingebracht. De wedstrijd was echter al lang geen wedstrijd meer. FC Breukelen mocht prijsschieten en tilde de stand naar een ruime 0-13: 0-6 Stef, 0-7 Justin, 0-8 Stef (kopbal), 0-9 Justin, 0-10 Donny, 0-11 Donny (penalty), 0-12 Donny en 0-13 Giorghino. Met de volle buit (9 uit 3) en een prachtig doelsaldo (28 doelpunten vóór en 3 tegen) gaat de B1 dus door naar de knock-outfase en kunnen ze met het nodige vertrouwen uitkijken naar de start van de competitie, volgende week uit tegen ASC Nieuwland B1 (aanvang 12.00 uur, vertrek 10.15 uur). Dit zal ongetwijfeld niet zo gemakkelijk gaan als deze wedstrijd en wordt het vast een mooie start tussen de nummers 1 (ASC Nieuwland) en 2 (FC Breukelen) van twee seizoenen geleden (toen echter nog als C1).

25 augustus 2012, KNVB-Bekercompetitie: a.v.v. SDZ B1 - FC Breukelen B1: 0-13 (0-5)