C1 sluit seizoen af in stijl

zuidvogels.png

De succesvolle C1 heeft het uitstekende seizoen 2011-2012 op Hemelvaartsdag geheel in stijl afgesloten. Om 9.15 uur verzamelde het complete team (met uitzondering van keeper Jesse die helaas verhinderd was) bij FC Breukelen voor vertrek naar Huizen. Op het sportpark Wolfskamer stond daar het “Old Amsterdam toernooi” van HSV Zuidvogels op het programma.


We waren ingedeeld in poule A met als tegenstanders ‘s-Graveland C1, Altius C1, Zuidvogels C1 en Geinoord C1. De eerste drie wedstrijden verliepen een beetje zoals gehoopt en verwacht. Een veel sterker FC Breukelen dat de wedstrijden domineerde. De wedstrijden duurden echter slechts twintig minuten en er is dus niet veel tijd om het overwicht goed in de scores tot uitdrukking te laten komen. Gelukkig heb je als coach dan altijd weer de juiste wissels tot je beschikking en zo wonnen we met resp. 1-0, 2-1 en 1-0. Doordat Geinoord zich verrassend verslikte in zowel Altius (0-0) als ‘s-Graveland (0-1), was de laatste poulewedstrijd tegen ditzelfde Geinoord niet meer van belang (overigens een 2-0 verlies ;-( ). Dus mochten we als poulewinnaar aantreden in de finale tegen de poulewinnaar van poule B: Uncium C1 uit Lelystad. Ook de finale werd met 2-1 gewonnen (doelpunten Justin en Olivier) en zo konden wij wederom een mooie beker in ontvangst nemen.

Sportief gezien was dit het laatste wapenfeit van het seizoen, vanaf nu staat het vizier alweer op volgend seizoen. De komende selectietrainingen (beginnend a.s. maandag 21 mei) gaan uitwijzen wie er volgend jaar in de nieuwe B-selectie (B1 of B2) spelen. Nik, Lars, Max en Niels blijven achter in de C1 en moeten het behaalde hoofdklasseschap zien te behouden. Aan het eind van de dag werden de successen gevierd met een gezamenlijk etentje in Steakz en werd er heerlijk gegeten, gelachen en teruggeblikt op de vele hoogtepunten.

Mannen, nogmaals bedankt voor het prachtige seizoen! Voor ons als begeleiding waren jullie een heerlijke groep om mee te “werken”, hebben we jullie stuk voor stuk zien groeien en verder zien ontwikkelen en zijn wij met recht ontzettend trots op jullie. Naast geweldige resultaten gelukkig ook heel veel lol. Kampioen en promotie naar de hoofdklasse, het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker waarin we helaas onze meerdere moesten erkennen in een tweededivisionist (hoe zou het zijn verlopen als we compleet waren geweest?), een geweldig paastoernooi in Frankrijk dat ons in meerdere opzichten zal bijblijven, droomuitslagen, oogstrelende combinaties en samenspel, heel veel doelpunten (en dat leverde lekker veel geld op) en tot slot een toernooiwinst in Huizen. Ook nog even een dankwoord naar alle ouders en supporters die de jongens hebben gesteund en, in vele gevallen, weer hebben gebracht naar de soms verre uitwedstrijden. Veel succes met de selectietrainingen en de laatste weken op school en voor iedereen alvast een mooie zomervakantie!

17 mei 2012, winnaar Old Amsterdam cup 2012 op HSV Zuidvogels-toernooi