B1 verslaat tiental a.s.c. Nieuwland B1

nieuwland.jpg
Na het midweekse programma stond afgelopen zaterdag alweer de derde competitiewedstrijd binnen achtdagen op het programma. Noodzaak was om de drie punten aan de Broekdijk te houden, dit allemaal in verband met de inmiddels bekende strijd tegen degradatie. In de basisopstelling werd er niet gewijzigd ten opzichte van het gewonnen duel met Spakenburg.

In het zadel

Dat hield in dat C1-speler Olivier een basisplaats kreeg. Daarnaast maar liefst drie C-junioren op de bank: Jesse van Riet, Roy en Junior. FC Breukelen begon twijfelend aan de wedstrijd en het was zoeken hoe men moest voetballen tegen het in een 4-4-2 spelende Nieuwland. Zonder dat er echte kansen genoteerd werden, had FC Breukelen iets meer de overhand. Uit een goede corner vanaf rechts kon Hans vrij inkoppen, maar die inzet werd door een speler van Nieuwland met de hand van de lijn gehaald. Het gevolg was een rode kaart en een penalty die benut werd door aanvoerder Bob. Absoluut een terechte rode kaart en dit leek FC Breukelen in het zadel te helpen. Zeker omdat Olivier zo’n tien minuten later de 2-0 op het bord bracht en kort daarna Bob een levensgrote kans kreeg op 3-0. Doordat FC Breukelen in deze korte periode verzuimde toe te slaan, werd men slordiger in balbezit en werd te snel de lange bal gehanteerd. De sfeer werd in de slotfase van het eerste bedrijf wat grimmiger doordat spelers van Nieuwland gefrustreerd raakten door de, in de hun ogen, slecht leidende scheidsrechter. Ruststand was 2-0.

Patent

Na de rust was er net als woensdag een periode waarin FC Breukelen de draad volledig kwijt was en de wedstrijd uit handen dreigde te geven. Inmiddels lijkt de ploeg hier langzaamaan patent op te krijgen omdat dit ook het geval was tegen Spakenburg en VVZ’49. Nieuwland counterde naar 2-1 en kreeg plots geloof. Na dit tegendoelpunt kon de spits van Nieuwland alleen op Jesse af gaan vanwege een grote misser van zowel Tobias als Bob. Jesse slaagde er echter in zijn ploeg op de been te houden door de bal voor de voeten van de spits te graaien op het moment dat hij hem wilde passeren. Iets wat hij woensdag ook al tegen Spakenburg had gedaan. Na deze grote kans voor Nieuwland nam FC Breukelen de touwtjes weer in handen en ging gedisciplineerd en geduldig op zoek naar meer doelpunten. Scott beloonde zijn harde werken met een fraaie assist en gunde Olivier zijn tweede doelpunt. Ook Jesse van Riet wist nog een mooi doelpunt te maken uit een corner en dit bracht de eindstand op 4-1.

Knappe overwinning

Ook vandaag heeft FC Breukelen de wedstrijd over het algemeen gedomineerd en heeft men een knappe overwinning geboekt tegen de nummer 6 uit deze knotsgekke competitie. Het zou zo maar kunnen zijn dat de B1 alsnog op een redelijke eindpositie terechtkomt aangezien het gat met de nummer 7 slechts drie punten is. Natuurlijk werd de ploeg in het zadel geholpen door de snelle rode kaart, maar juist dan is het zaak geconcentreerd te blijven voetballen. Volgende week speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen FC De Bilt dat inmiddels gedegradeerd is. FC Breukelen zint op wraak nadat de uitwedstrijd inspiratieloos met 2-1 verloren werd tegen een ploeg die toen ook al stijf onderaan stond. Dan moet FC Breukelen wel vrijuit voetballen en zal voor onderschatting gewaakt moeten worden.

21 april 2012, FC Breukelen B1 - a.s.c. Nieuwland B1 4-1 (2-0)

1-0 Bob

2-0 Olivier

3-1 Olivier

4-1 Jesse van Riet

Opstelling

Jesse Schreurs, Jantijn (’40 Junior), Tobias (’55 Jesse van Riet), Bob, Chris; Michiel (’65 Roy), Hans, Zaïd; Donny, Scott en Olivier (’63 Stef).