Update wedstrijden FC Breukelen B1

Een tijd niets van de vaste verslaggever vernomen. Reden onbekend eigenlijk. Elke week schoot het er weer een beetje in om een verslag te schrijven. Het laatste verslag dateert alweer van de thuiswedstrijd tegen Sporting’70, dus is het hoog tijd u bij te praten.

24 maart, Victoria B1 - FC Breukelen B1 2-1

Op de laatste van mooie zaterdagen in maart speelde FC Breukelen B1 een goede tweede helft tegen een gehavend Victoria B1. Zij mistten maar liefst vijf basisspelers en dat was ook te zien. Waar de eerdere twee wedstrijden tegen deze ploeg dit seizoen redelijk kansloos verloren werden, kreeg FC Breukelen te weinig met deze nederlaag. Het doelpunt in deze wedstrijd werd gemaakt door Michiel.

31 maart, FC Breukelen B1 - VVZ’49 B1 0-1

Iets wat in deze wedstrijd niet had mogen gebeuren, gebeurde: verliezen. VVZ’49 stond vooraf op vijf punten met twee wedstrijden minder gespeeld. In een zeer slechte wedstrijd, waarin FC Breukelen alleen de laatste tien minuten aanspraak kon maken op een gelijkspel, verloor het tegen deze mededegradatiekandidaat. Resultaat: VVZ’49 kwam op twee punten en is inmiddels FC Breukelen gepasseerd door de ingehaalde wedstrijden.

4 april, FC Breukelen B1 - OSM’75 B1 3-2 (oefenwedstrijd)

Op woensdagavond 4 april speelde FC Breukelen B1 een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser en streekgenoot OSM’75 B1. FC Breukelen wist het spel een uur lang te dicteren en naar zijn hand te zetten en boekte daarom een zeer verdiende 3-2 overwinning. Doelpunten van Olivier, Stef en een eigen doelpunt van OSM’75.

Paasweekend, B1 wint Alsace Cup in Frankrijk!

Zoals misschien wel bekend bij u als lezer heeft FC Breukelen B1 in het paasweekend de Alsace Cup gewonnen. Een selectie aangevuld met enkele B2-spelers wist dit toernooi niet op de mooiste, maar wel de effectiefste manier te winnen. FC Breukelen hoefde op de finale na voor geen enkele tegenstander onder te doen. In de finale was een Zwitserse ploeg de gehele wedstrijd beter, maar door een vrije bal van Jantijn die niet meer getoucheerd werd en binnenviel bij de tweede paal, kroonde FC Breukelen B1 zich tot winnaar in een zeer geslaagd weekend.

14 april, NVC B1 - FC Breukelen B1 7-0

Een verzwakt FC Breukelen B1, door afwezigheid van Giorginho, Bob, Remco en de C1-spelers die vast meedoen, mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen de kampioen van deze afdelingsklasse. Omdat ook Donny niet mocht spelen in verband met wat administratieve zaken, stonden er zelfs twee B3-spelers in de basis en bestond de selectie nog uit slechts elf mensen. Complimenten voor Jonas en Bilal dat zij de tachtig minuten op een hoger niveau wisten vol te maken. Uitslag: 7-0.

18 april, FC Breukelen B1 - Spakenburg B1 5-1

Voor woensdagavond 18 april stond voor de eerste klasse 03 een volledig inhaalprogramma gepland. FC Breukelen trad nog steeds aan zonder Giorginho en Remco maar kreeg wel de gewenste versterking uit de C1 in de personen van Jesse Schreurs, Jesse van Riet, Olivier en Roy. De gehele eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Breukelen en liep men uit naar een verdiende 3-0 voorsprong. Zoals wel vaker kwam FC Breukelen na rust niet scherp genoeg uit de kleedkamer, waardoor ‘De Blauwen’ na vijf minuten terugkwamen in de wedstrijd middels een klutsgoal. FC Breukelen wankelde, maar viel niet. Keeper Jesse wist oog in oog met de snelle buitenspeler van Spakenburg de bal op fraaie wijze van zijn voeten te graaien en hield daarmee zijn ploeg levend. Na deze eerste tien minuten van de tweede helft pakte FC Breukelen de draad weer op en werd het een open wedstrijd waarin FC Breukelen in balbezit meer dingen goed deed dan zijn tegenstander. Uiteindelijk wist onze B1 nog tweemaal het net te vinden, uitslag: 5-1. Doelpunten kwamen van Donny (2x), Michiel (2x) en Olivier.

Concurrentie zit niet stil

Nogmaals is gebleken dat wanneer de B1 als team opereert en uitstraalt dat het als team een missie heeft, het uitstekend kan voetballen en het elke tegenstander in deze competitie lastig kan maken. Met nog drie wedstrijden voor de boeg zal alles op alles gezet moeten worden om directe handhaving te realiseren. Ook de concurrenten zitten niet stil. VVZ’49 boekte gisteren een indrukwekkende 3-1 zege tegen FC Almere, Sporting’70 won op eigen veld van Wasmeer (2-1) en IJsselmeervogels speelde met 1-1 gelijk bij Argon. NVC is naar alle waarschijnlijkheid gisteren kampioen geworden, waarvoor de felicitaties. Een terechte kampioen met absoluut de beste selectie uit deze competitie. Het zullen nog drie hele spannende zaterdagen worden voor FC Breukelen B1, waarbij de steun van iedereen die FC Breukelen een warm hart toedraagt, welkom is.