Ve3 op derde plek na winst op Bloemenkwartier Ve1

Vandaag kwam Bloemenkwartier Ve1 op bezoek. De taaie en fysiek sterke Hilversummers stonden slechts drie punten achter ons, terwijl ze maar liefst drie wedstrijden minder hadden gespeeld. Verlies vandaag zou betekenen op gelijke hoogte komen in de stand en de kans dat Bloemenkwartier de resterende partijen over ons heen kon gaan. (Hoewel, het is maar de vraag of die inhaalpartijen dit seizoen nog kunnen worden gespeeld.) Het was in ieder geval zaak om te winnen en dat gebeurde ook. Met alle doelpunten gescoord in de eerste helft was de partij bij rust eigenlijk wel beslist.

Bloemenkwartier kan al geruime tijd niet meer profiteren van drie, vier spelers die de kicksen aan de wilgen hebben gehangen. Vooral de beide Jannen (van Loenen en Van Komen) waren per seizoen samen goed voor een goaltje of 40 en wanneer zij in het verleden tegens ons meededen, wisten we zelden van Bloemenkwartier te winnen. Dat gemis aan trefzekerheid brak de ploeg vandaag op, want door onrustig spel bij ons kreeg Bloemenkwartier zeker enkele kansen die echter niet werden benut.

De score werd geopend doordat Joost profiteerde van een enorme mistrap van zijn directe tegenstander. Vanaf het middenveld lobde hij de bal over de defensie heen en hierdoor kon Marc 1-tegen-1 op de keeper af gaan. Op het juiste moment passeerde hij de Hilversumse doelman en kon de bal in een leeg doel schuiven: 1-0. Kort daarna werd Richard op rechts gelanceerd en hetzelfde recept volgde: in volle vaart alleen op de keeper af en keurig netjes gescoord in de verste hoek: 2-0. De 3-0 volgde na een afgeslagen aanval. Joost rende op de terugrollende bal af en wilde de bal hard door het net kegelen. Zoals zovaak dit seizoen raakte hij de bal niet goed, maar die sloeg gelukkig wel laag en hard bij de verste paal binnen.

De tweede helft bracht niet zoveel vertier. Beide ploegen rommelden maar wat aan en wisten dat 3-0 een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was. Eindstand 3-0. Ve3 staat nu samen met Arsenal Ve2 op de derde plaats (32 punten uit 19 duels) met een doelssaldo van 8 goals voorsprong. Zaterdag a.s. volgt de late (15.15 uur) en lastige uitwedstrijd tegen Buitenveldert Ve1. Winst en scoren is het doel, want Arsenal zal die dag zeker gehakt maken van hekkensluiter FC Weesp Ve2.

14 april 2012, FC Breukelen Ve1 - h.f.c. Bloemenkwartier Ve1 3-0 (3-0) 1-0 Marc