Tweede elftal herstelt zich bij a.v.v. Swift

Het tweede elftal had na de pijnlijke nederlaag tegen AFC 2 twee weken om zich te herpakken. Afgelopen weekend was het moment om aan te tonen dat dit was gelukt. Opnieuw reisde de ploeg af naar Amsterdam, ditmaal om het op te nemen tegen a.v.v. Swift 3. Deze ploeg stond op dat moment boven aan in de derde periode en speelde net als FC Breukelen dus nog ergens voor. Voor FC Breukelen is het namelijk zaak om Argon achter zich te houden in de strijd om promotie en daarom volstaat enkel een zege.

FC Breukelen begon redelijk goed aan de wedstrijd en hield dit zo’n kwartier vol. Jim Blom wist de lat te raken, maar verder ontstonden er geen grote kansen. Swift stelde hier ook geen grote kansen tegenover, maar kwam wel steeds beter in de wedstrijd. Tot de rust gebeurde er verder weinig en het viel vooral op dat beide ploegen moeite hadden balbezit te houden en dat er weinig rust in het spel was.

De tweede helft ging in eerste instantie op dezelfde voet verder totdat later in de wedstrijd de krachten leken weg te vloeien bij beide ploegen. Danijel Mahmutovic viel gretig in en dat werd uiteindelijk beloond. Jim Blom wist een te korte pass achteruit te onderscheppen en omspeelde de doelman. Hierna wist hij knap de rust en het overzicht te bewaren, waardoor Mahmutovic bij de tweede paal simpel kon intikken: 0-1.

FC Breukelen creëerde hierna enkel kleine mogelijkheden en kwam steeds meer onder druk te staan. Swift ging vol op de aanval spelen en zette de bezoekers onder hevige druk. De fysiek sterke tegenstander kreeg veel corners en vrije trappen waaruit de nodige onrust voortvloeide. Keeper Sander Mur wist echter zijn doel schoon te houden ondanks de aanhoudende druk in de slotfase. De moegestreden uitploeg kreeg uiteindelijk loon naar werken en keerde vol vreugde terug naar Breukelen.

Koploper Ajax 3 kwam vandaag niet in actie, waardoor FC Breukelen in punten gelijk is gekomen. Ajax speelt dit weekend tegen nummer laatst Geinoord 2, waardoor FC Breukelen hoogstwaarschijnlijk weer op drie punten achterstand zal komen. Alle andere ploegen zijn aankomend weekend namelijk vrij. Op 28 april krijgen we nummer vier DVVA 2 op bezoek en als ook die wedstrijd in winst kan worden omgezet, zijn we zeker van de tweede plek en dus promotie naar de reserve-hoofdklasse.

14 april 2012, a.v.v. Swift 3 - FC Breukelen 2 0-1 (0-0)

0-1 Danijel Mahmutovic