Overtuigende 1-5 zege voor E5 bij s.v. Hertha E5

hertha.jpg

Met een volledig team van tien spelers stond de E5 klaar in Vinkeveen, iedereen had er zin in. De coach beperkte de aanwijzingen in de kleedkamer tot drie eenvoudige regels. 1) eerst bal goed aannemen, 2) probeer samen te spelen en 3) ga niet te dicht op elkaar staan, maar zoek de ruimte. De jongens en de dame begrepen het helemaal en gingen vol energie het veld op. De start van de wedstrijd was wat rommelig en het hobbelige grasveld bleek wederom erg lastig voor onze spelers. Het schieten en overspelen ging te voorzichtig en de bal werd steeds eenvoudig onderschept door de tegenstander.

In het eerste deel van de wedstrijd was het ook nog Hertha dat het beste met de kansen omging door de score te openen. De spits van Hertha maakte een mooi doelpunt met buitenkant rechts over de uitkomende Bram heen. De 1-0 voelde een beetje tegen de verhouding in, maar het was duidelijk dat we de bal niet altijd onder controle hadden.

Tijdens het doorwisselen had de coach inmiddels tegen alle spelers gezegd dat ze de bal harder moesten inspelen en harder moesten schieten. Deze extra aanwijzing hielp goed. De opbouw ging beter en het samenspelen verbeterde. Dit resulteerde in een duidelijk overwicht en een aantal goed uitgespeelde aanvallen en doelpunten, waarbij FC Breukelen na de 1-2 niet meer in gevaar kwam. Jack was deze wedstrijd in de voorhoede actief en nam twee doelpunten voor zijn rekening. Zijn vader Jonathan was wellicht tot in Breukelen te horen. De beide Lucassen scoorden ieder ook een lekkere goal en de opkomende Richard scoorde met een schot van afstand. De eindstand was 1-5.

We willen hier echter niet alleen de doelpunten vieren, maar belangrijker waren de assists die de goals mogelijk maakten. Iedereen deed hier een duit in het zakje. De achterhoede, met Richard, Tom, Danny en Joost hebben echt keihard gewerkt en de bal langs de zijlijn naar voren gepeeld. Jenna en Wouter waren op het middenveld weer heerlijk aan het samenspelen en ook de beide Lucassen en Jack hebben flink wat voorzetten afgeleverd. Het was daardoor een mooie pot om te zien en dat kon je ook goed horen aan de positieve reacties vanaf de zijlijn.

De penalty’s gaven een mooie afsluiting aan een sportieve wedstrijd. Die van FC Breukelen gingen er spijkerhard en goed geplaatst in. Andersom liet onze keeper Bram wederom zien hoe hij is gegroeid door bijna alles te stoppen. Dat was voor Bram tijdens de wedstrijd lastig, want hij had niet heel veel te doen gehad. Ga zo door, jongens en dame!