C1 kampioen 1e klasse 04 West 1!

Met groots machtsvertoon en onder heerlijke voetbalomstandigheden is onze C1 vandaag de terechte kampioen geworden in de eerste klasse 04 van district West 1. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze niet meer te achterhalen door de concurrentie en konden de mannen na de 9-0 overwinning op v.v. De Meern C2 de kurken laten knallen. Met alle spelers van de selectie werd het kampioenschap binnengehaald en ontstond er na 70 minuten eenrichtingsverkeer een prachtige huldiging op het hoofdveld, even later voortgezet in de kleedkamer.

De bloemen en de kampioensschaal werden uitgereikt door de spelers en trainer van het eerste elftal, de champagne werd flink rondgespoten! Volgend jaar mag de nieuwe C1 uitkomen in de Hoofdklasse, een mijlpaal voor onze vereniging! Basisopstelling: Jesse S, Milan, Nik, Junior, Douwe, Roy, Jesse, Max, Justin, Olivier, Michael. Wissels: Niels, Lars, Emin, Mels en Stan. Al direct na het eerste fluitsignaal was de C1 geconcentreerd en speelde gedisciplineerd voor de overwinning. Het duurde echter nogal even voordat de eerste eindelijk in het net lag. De Meern had niets in te brengen en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden, al had de keeper daar in eerste instantie z’n twijfels nogal over. Met enkele mooie reddingen wist hij een snelle voorsprong voor FC Breukelen te voorkomen. Op inzetten van Justin, Olivier en Jesse had hij steeds het antwoord paraat totdat hij uiteindelijk geklopt werd door Michael die de 1-0 mocht maken na goed afgeven van Olivier. Echter,de grensrechter stond te wapperen die blijkbaar niet doorhad dat Michael keurig achter de bal bleef. De scheidsrechter nam het signaal vanaf de zijlijn over en zo bleef het 0-0.

Na een splijtende pass van Olivier op de sprintende Justin viel in de twintigste minuut uiteindelijk dan toch de openingstreffer 1-0. De 2-0 viel vlot erna (Olivier) vervolgens vielen de doelpunten als rijpe appeltjes: 3-0 (vrije trap Olivier), 4-0 (Jesse na een voorzet van Justin en koppend terugleggen van Olivier), 5-0 (Olivier na dieptepass Junior). Ruststand 5-0, de buit was al binnen. Erg knap vonden wij het dan ook dat er in de tweede helft goed werd doorgevoetbald! Na vier minuten twee wissels: Lars en Niels voor Nick en Max, na tien minuten Emin voor Michael. Natuurlijk werden de jongens iets nonchalanter, maar toch werd de tegenstander eenvoudig verder onder de voet gelopen: 6-0 Emin (voorzet Justin), 7-0 Jesse (voorzet Justin), 8-0 Olivier (assist Emin) en 9-0 wederom Olivier (assist Jesse). Reservekeeper Stan, die het halve seizoen op doel heeft gestaan omdat Jesse de B1 regelmatig moest helpen, verdedigde de laatste twintig minuten het doel, de geblesseerde Mels speelde de laatste tien minuten voorzichtig op de plaats van Junior.

De komende twee wedstrijden zijn niet meer van belang, vanaf nu zullen we de B1 moeten bijstaan in hun strijd tegen degradatie. Iets wat hopelijk af te wenden is, immers zal een groot deel van deze C-selectie volgend jaar in de B1 terechtkomen. Zo werd de kroon gezet op een mooi seizoen dat nog niet helemaal ten einde is. Het bereiken van het kampioenschap en de halve finale KNVB Beker, daar mogen we met recht trots op zijn! Complimenten aan de spelers, trainers, staf en natuurlijk de trouwe supporters!

14 april 2012, FC Breukelen C1 - v.v. de Meern C2 9-0 (5-0)

Overige uitslagen

DIOS - v.v. Maarssen 0-4; CSW - Argon 2-0; FC Amsterdam - De Dijk 3-3; Hoofddorp - Aalsmeer 2-4; Elinkwijk - Amstelveen NNB.