FC Breukelen 1 recht de rug

Na alle emoties tijdens de vorige wedstrijd uit bij GHC was toch even afwachten hoe de spelersgroep hierop zou reageren. Met een aangepaste opstelling, Eddy Vorm als rechtsback en Djuric Winklaar als diepe spits, startte FC Breukelen furieus. Al na één minuut kwam rechterverdediger Eddy Vorm, na een goede combinatie met Deen van Embricqs, in een uitstekende scoringspositie. De keeper Danny Voets redde het schot. FC Breukelen speelde een uitstekende eerste helft en creëerde kans op kans.

Loon naar werken

De te verwachten 1-0 viel dan ook in de 31e minuut door centrale verdediger Rick de Lange. Tom Kalkhuis plaatste de bal vanaf de zestienmeter uit een vrije trap in de winkelhaak. Voets ronselde deze uit het doel, maar de rebound was voor Rick en die nam de verdiende 1-0 voor zijn rekening. Deen van Embricqs was samen met Eddy Vorm verantwoordelijk voor veel dreiging aan de goedlopende rechterkant van FC Breukelen. Uit een van deze aanvallen kreeg de balvaste effectieve gelegenheidsspits Djuric Winklaar een vrije kopkans, maar weer was Voets paraat. Koud in de 44e minuut liet Deen van Embricqs Voets kansloos op een mooie stiftbal in de verre hoek en met 2-0 ging FC Breukelen de rust in.

Goede voortzetting

Tijdens de tweede helft ging Spijkenisse vol op de aanval spelen. FC Breukelen liet zich gewillig naar achteren drukken, maar de solide keepende Roland Wiegmans hield het doel eenvoudig schoon. Tijdens een van de Breukelse uitbraken werd Kalkhuis in het Spijkenisse-strafschopgebied onderuit gehaald, maar helaas geen strafschop van de goed leidende Bart van den Helder. In de 73e minuut scoorde Spijkenisse 1-2, maar FC Breukelen bleef de baas op het veld, met een sterk spelende leider achterin Stefan Hoogvliet en de middenvelders Lars van der Post en Sjoerd Molleman. FC Breukelen reageerde gelijk met het inbrengen van Dave Rijkaard en die scoorde de bevrijdende 3-1 uit een goed uitgespeelde counter, uitgevoerd door de snelle Deen en de ingevallen Jacky Castelijns.

Debuut Bob van Tricht

Opmerkelijk was het debuut van de talentvolle B1-speler, de pas zestienjarige Bob van Tricht. Alweer een product van de eigen jeugdopleiding. Hij volgt A1-speler Dion Kooij die ook al vanuit de jeugdopleiding is doorgebroken. Verliezende concurrent DSO is weer achterhaald en FC Breukelen heeft de kans op behoud weer in eigen hand. Volgende week uit tegen kampioen Smitshoek de ingezette lijn doortrekken en er is nog van alles mogelijk.

**14 april 2012, FC Breukelen 1 - Spijkenisse 1 3-1 (2-0)**1-0 Rick de Lange

2-0 Deen van Embricqs

2-1 Marco van Zomeren

3-1 Dave Rijkaard

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van v.v. Spijkenisse.