C1 zaterdag in halve finale KNVB-beker tegen DEM C1

2011-06-27_logo_knvb-beker.jpg

Eersteklasser FC Breukelen C1 speelt a.s. zaterdag 31 maart om 12.30 uur in de halve finale om de KNVB districtsbeker tegen r.k.v.v. DEM C1 uit Beverwijk. Wist de C1 het in een zinderende kwartfinale na penalty’s te redden tegen derdedivisionist v.v. De Meern C1 (met een hoofdrol voor keeper Jesse Schreurs), deze keer speelt de succesvolle formatie tegen een nog zwaardere tegenstander die maar liefst drie klassen hoger speelt! Ondanks de schorsingen voor aanvoerder Jesse van Riet en middenvelder Roy Turksma (opgelopen in de laatste competitiewedstrijd tegen Elinkwijk) zullen de mannen van de C1 proberen hun huid zo duur mogelijk zien te verkopen en strijden voor wat ze waard zijn.

Zit de dubbel erin?

Op zich is het natuurlijk al een bijzondere prestatie om het tot de laatste vier te brengen. Naast het aanstaande kampioenschap (nog

één overwinning verwijderd van de schaal, op 14 april om 12.30 uur tegen v.v. De Meern C2) zou een finaleplaats helemaal een bekroning zijn voor een prachtig jaar. Een herhaling van twee jaar geleden (als D1 wisten zij toen zowel het kampioenschap als de beker - wel in de B-categorie - in de wacht te slepen) lijkt tegen dit kaliber tegenstanders en met het missen van belangrijke spelers erg lastig, toch begint elke wedstrijd met 0-0 en ben je nooit kansloos. De steun van supporters kan net dat extra zetje geven en we hopen dan ook dat deze in groten getale langs de lijn zullen staan om de boys erdoorheen te slepen.