FC Breukelen 2 loopt in op koploper Ajax

Het tweede elftal zit midden in een cruciale fase van de competitie, waarbij het kampioenschap nog steeds niet onmogelijk kan worden geacht. Koploper Ajax speelde gelijk tegen het eveneens hooggeklasseerde DVVA, waardoor FC Breukelen goede zaken deed door de volle drie punten te pakken. Hiermee is de achterstand op de koploper nog drie punten en bovendien kan FC Breukelen terugvallen op een veel beter doelsaldo. Ook staat FC Breukelen bovenaan in de derde periode. Zelf nam Breukelen het thuis op tegen v.v. Aalsmeer, waarvan uit met 2-4 gewonnen werd na een merkwaardig verlopen wedstrijd.

De thuisploeg begon slordig, waardoor Aalsmeer binnen tien minuten een paar keer dreigend kon worden. Dit was echter ook gelijk de enige dreiging uit de eerste helft, waarin verder niks werd weggegeven. FC Breukelen controleerde het spel vanaf ongeveer de tiende minuut, al lag het tempo vrij laag. FC Breukelen creëerde twee levensgrote kansen, maar die werden niet verzilverd. Uiteindelijk was het David Rubens die de ban wist te breken en FC Breukelen op 1-0 bracht na een mooie actie en een overtuigend schot in de verre hoek. Op wat kleine kansen na gebeurde er verder weinig voor de rust.

Na de rust bleef FC Breukelen de wedstrijd controleren, al kwam Aalsmeer ook steeds beter in de wedstrijd. Voor FC Breukelen was het opnieuw David Rubens die de score verdubbelde en hiermee zijn goede vorm onderstreepte: 2-0. Toen even later FC Breukelen scoorde, maar de keeper daarbij een overtreding beging op Danijel Mahmutovic besloot de arbiter de bal op de stip te leggen en de keeper de gele kaart te tonen. Deze beslissing zorgde voor enige verbazing, aangezien de bal al in het doel lag. De verbazing sloeg om in teleurstelling toen de penalty naast het doel verdween en de wedstrijd dus nog niet beslist was.

Aalsmeer besloot nog een ultieme poging te doen de wedstrijd te doen kantelen en uit een corner wist de uitploeg de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. FC Breukelen bleef echter controleren en zag dat twee doelpunten al dan niet terecht werden afgekeurd, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk was het de man van de wedstrijd David Rubens die hoogstpersoonlijk de wedstrijd in het voordeel van Breukelen besliste: 3-1.

Het was zeker geen spetterende wedstrijd, maar FC Breukelen wist opnieuw de wedstrijd te controleren en de drie punten te pakken. Door het puntverlies bij de concurrentie gaat FC Breukelen nu aan de leiding in de derde periode en is de titel nog in zicht. Volgende week speelt de koploper Ajax thuis tegen nummer drie Argon en FC Breukelen uit bij AFC. Deze speelronde is dus zeer belangrijk voor het verdere verloop van de competitie. FC Breukelen heeft de titel niet in eigen hand, maar hoopt stiekem toch nog aanspraak te maken op het kampioenschap. Hierover volgt volgende week meer nieuws.