C1 neemt volgende hobbel in kampioensrace

csw.jpg

Vandaag een inhaalprogramma, en niet zo maar eentje: de kraker in de eerste klasse 04 tussen koploper FC Breukelen C1 en de nummer twee CSW C1 uit Wilnis! Deze wedstrijd was eerder afgelast en moest na de slijtageslag van vorige week in de kwartfinales KNVB Beker vandaag (in de krokusvakantie) worden ingehaald. Niet echt gunstig; Spits Olivier kon door z’n enkelblessure die hij vorige week opliep nog niet spelen en Michael was nog niet teruggekeerd van de wintersportvakantie. Douwe was om 9.30 uur met de bus uit Oostenrijk aangekomen en slechts ‘fit genoeg’ voor de bank.

CSW, met zeven punten achterstand maar een wedstrijd minder gespeeld, moest vandaag winnen om nog het onze C1 nog lastig te maken in de strijd om het kampioenschap. Reeds twee keer eerder (beker en competitie) troffen beide teams elkaar al, beide wedstrijden werden door de withemden winnend afgesloten.

FC Breukelen begon in de volgende opstelling: Doel Jesse Schreurs, Achter: Mels, Junior, Nik en Milan, Midden: Roy, Jesse van Riet en Lars, voor: Justin, Max en Emin. Wissels: Niels, Stan en Douwe. Ook Olivier zat op de bank. CSW begon zoals verwacht furieus en fel. Korter op de bal, vechtend voor hun – wellicht laatste - kans. FC Breukelen werd op haar eigen helft teruggedrongen, CSW wist zich echter niet één kans te creëren. Maar hoewel FC Breukelen eenvoudig overeind kon blijven, kon zij in deze fase echter niet laten zien waarom zij bovenaan stonden. Slordig en te gehaast spel leidde tot veel balverlies, het middenveld was voor de mannen uit Wilnis. Toen Emin door leek te breken werd hij onreglementair gestopt. Dit leverde een gele kaart voor de tegenstander op. Helaas kreeg ook Roy kreeg deze prent voorgeschoteld toen hij nogal fel in kwam glijden richting een blauw-rode enkel. Toen Max en Jesse even van positie wisselden, waren de CSWers even de grip op het spel kwijt en ontworstelde Jesse zich aan z’n opponenten. Fel op de huid gezeten kon hij doorkomen en de keeper omzeilen om de 1-0 te maken. Een mooie opsteker en tevens het moment waarop FC Breukelen het initiatief verder overnam. CSW leek de kluts kwijt, maar helaas kon FC Breukelen het verschil toen niet groter maken en bleef de stand tot aan het rustsignaal op 1-0 steken.

In de rust werd Niels ingebracht voor Lars en werd er goed aan de tweede helft begonnen. Al snel viel de 2-0 door Emin na een mooi één-tweetje met Jesse en leek de buit al binnen. De tot dan toe foutloos spelende Junior liet toen even z’n tegenstander glippen en deze sterke spits kon opstomen tot aan onze keeper Jesse. Op zijn inzet moest Jesse ook het antwoord schuldig blijven: 2-1. In de volgende poging van diezelfde spits raakte Milan helaas geblesseerd en moest helaas het veld verlaten; Douwe kon toen alsnog aantreden. FC Breukelen zette direct weer aan, resulterend in twee dotten van kansen voor Justin (binnenkant paal eruit!) en Jesse (op de vuisten van de keeper). Uit de daaropvolgende afgeslagen corner kreeg Justin de gelegenheid om het van afstand te proberen. De keeper van CSW verwachtte waarschijnlijk dat de bal aan de andere kant van de paal zou gaan, het betekende echter de 3-1 in de korte hoek. Mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen waren er voor Emin, Justin en Max, helaas zonder succes.

CSW deed wat het kon, FC Breukelen leek de wedstrijd echter weer volledig onder controle te hebben. Een mooi schot van CSW bracht de tegenstander weer hoop: het spatte naast Jesse op de paal en werd door een CSW’er, die op het moment van het schot in buitenspel positie stond, binnengeschoten. De wedstrijd was weer spannend: 3-2. Verder dan dit kwam het niet, een sterker FC Breukelen kreeg overigens direct weer twee mogelijkheden om de marge weer te vergroten, dit lukte echter niet meer. Zo bleef het bij een 3-2 eindstand, niet onze beste wedstrijd, maar wel een lekkere overwinning op een directe concurrent!

Zo is het gat met CSW nu tien punten (met één wedstrijd meer gespeeld) en treffen we volgende week de nieuwe nummer 2, FC Amsterdam. De uitwedstrijd in Amsterdam wisten we met 2-0 te winnen, maar wat ons nog bijstaat zijn de vele blessures die we daar opliepen. Hopelijk verloopt e.e.a. volgende week wat sportiever, al kunnen zullen we ons moeten instellen op een zeer gemotiveerd en op revanche beluste tegenstander. Ook voor hen zal gelden dat zij deze wedstrijd zullen moeten winnen om nog aanspraak te mogen maken op de titel. Aanvang wederom 10.45 uur thuis!

25 februari 2012, FC Breukelen C1 – CSW C1: 3-2 (1-0)

Overige uitslagen

ASV De Dijk C1 - v.v. Maarssen C1 0-3; Jong Aalsmeer United C1 - Argon C2 4-3 (1e overwinning JAU); SV Hoofddorp C3 - DIOS C1 1-4; v.v. De Meern C2 - Amstelveen C1 5-1; FC Amsterdam C1 - Elinkwijk C2 3-1.