Eerste 9-tegen-9-test geslaagd

Maandagavond 19 december, een koude en natte avond, vlak voor de winterstop. Elf eerstejaars E-pupillen (Sten was helaas ziek) maken zich op voor de eerste oefenwedstrijd, 9 tegen 9, als voorbereiding voor een eventueel debuut volgend seizoen in de hoofdklasse. De tegenstander is v.v. Maarssen, bekend om zijn sterke jeugdopleiding. De aftrap is rond kwart vóór zeven en ondanks het slechte weer hebben toch flink wat supporters de weg naar de Broekdijk Oost gevonden. Ook voor v.v. Maarssen is dit de eerste oefenwedstrijd, maar dat blijkt niet uit de beginfase.

v.v. Maarssen start beter dan FC Breukelen en komt een paar keer gevaarlijk door over de rechtervleugel. Dit leidt tot wat kleine kansjes. Na een minuut of tien heeft de achterste linie van FC Breukelen, bestaande uit Elias, Klaas-Pieter, Rafael en Diana, de zaak onder controle.

Vanuit het middenveld, met Jim, Lucas, Wouter en Wessel, wordt steeds beter gecombineerd en worden de spitsen Ruben en Milan steeds vaker gevonden. Uit zo’n aanval wordt Ruben prachtig aangespeeld door Milan en hij haalt hard uit. De keeper van v.v. Maarssen is kansloos en het staat 1-0 voor FC Breukelen. v.v. Maarssen is hierdoor niet van slag en knokt zich terug in de wedstrijd. Een corner en een mooie kopbal, die nog bijna wordt gekeerd door de uitstekend keepende Mart, gaat tegen de touwen: 1-1. Dit is ook de ruststand. Een inzet van Jim die volgens FC Breukelen wel over de lijn was, wordt helaas niet goedgekeurd.

Na wat drinken en korte tips gaan we vol vertrouwen de tweede helft in. Nog steeds speelt v.v. Maarssen zeer goed, maar onze verdediging staat als een huis en alles wat er toch doorheen komt, is voor Mart. Voorin zijn de spitsen scherp en vult het middenveld daar waar nodig de spitsen goed aan. Ruben maakt via een echte spitsengoal (doorlopen op de keeper die een schot loslaat) en we staan met 2-1 voor. Niet veel later is de zeer attente Wouter meegeschoven uit het middenveld en hij knalt de 3-1 tegen de touwen. Wat v.v. Maarssen daarna ook probeert, er valt geen doelpunt meer en FC Breukelen wint deze wedstrijd met 3-1. Een uitstekende prsetatie van deze talentvolle lichting. U gaat nog meer van hen horen!