Ontketende E7 stormt over s.v. Altius E9 heen

altius.jpg

Zaterdag 3 december, FC Breukelen E7 speelt thuis tegen s.v. Altius E9. Waar veel wedstrijden gezien het weer zijn afgelast, trotseren onze jongens en meiden van de E7 de storm en regen. FC Breukelen heeft géén wissels en moet helaas Helen al enkele wedstrijden missen vanwege een liesblessure. Ook Tim de eerste keeper is afwezig, maar heeft een goede vervanger in Mika. De wedstrijd gaat wat rustig van start, de bal is glad en tolt zo nu en dan over het veld. Dit resulteert eventjes in het aftasten van onze mogelijkheden. Thomas krijgt uiteindelijk goed grip op de bal en loopt koelbloedig alleen op de keeper af om vervolgens simpel een ‘hoekie’ te kiezen: 1-0.

En snel daarop volgt een nieuwe uitbraak waarbij Tessa de 2-0 voor haar rekening neemt. Dit smaakt voor haar zeker naar meer en na een verre ingooi van EJ komt Tessa weer op het doel af en schiet de bal met een ’tikkie’ langs de keeper: 3-0. De wind steekt op en de bal rolt zo nu en dan zijn eigen weg, maar FC Breukelen blijft vol op de aanval spelen. EJ zet zich altijd voor de volle 100% in. Zo onderschept hij vele malen de bal en geeft hij vervolgens mooie passes naar voren, waaruit de E7 weer gevaarlijk voor de pot van Altius kan komen. Zo volgt er nog een corner en dan is het rust. Scheidsrechter Gert van Es schat goed in dat het geen weer is om even te drinken en te pauzeren, maar Herman evengoed bedankt voor het halen van de limonade.

Na een korte adempauze dus snel weer verder. Tessa en EJ zijn erg gretig en lopen naast elkaar op met de bal. Wie gaat er? Wat doen? Omdat de keeper van Altius zich met dit tweespan bezighoudt, wordt Thomas in de gelegenheid gebracht zich vrij te spelen en de aangeschoten bal in een leeg doel te schieten: de 4-0 is daar. Heel eventjes staat de wind de andere kant op en moet invalkeeper Mika zich laten gelden. Dit lukt uitstekend! Net als vorige week staat de verdediging weer goed met Nikki en Keshia. Deze twee dames zijn echt niet voor de poes daar achterin. Denken ze bij Altius er wel weer even langs te komen, dan staat Nikki daar en verstoort hun spel door de bal te onderscheppen en daarbij goed haar lichaam te gebruiken.

Keshia geeft na het onderscheppen van de bal een harde pass naar voren en de tegenaanval is daar voor FC Breukelen. Ook Kerran ondersteunt de verdediging en schakelt daarbij van achter naar voren. In de voorhoede weet Tessa goed met de bal om haar as te draaien en speelt deze door op Thomas die op zijn beurt letterlijk met bal en al in het net kan gaan hangen: 5-0. Daarna volgt er nog een leuke omhaal van EJ à la Van Basten, maar die is net te ver van het doel af om te kunnen scoren.

Altius laat zich ook nog even zien met een snelle counter en de bal gaat hoog door de handen van Mika. Deze is waarschijnlijk veel te glad geworden door het natte weer: 5-1. Natuurlijk is het daarna weer de beurt aan FC Breukelen. Tessa met haar mooie ‘moves’ gaat net iets te ver langs keeper. De bal rolt door en Thomas ziet zijn kans schoon voor de 6-1. FC Breukelen stormt nu letterlijk over Altius heen. Waar Mika nog twee reddingen moet verrichten op een onverwachtse aanval, loopt Thomas nogmaals een bal binnen langs de keeper: 7-1.

En zo is de 8-1 ook ineens daar: Thomas maakt een herhaling van zijn vorige wedstrijd. Jammer dat de bal al achter is geweest, anders pakt EJ ook nog een leuk puntje mee. Want het wordt zo op het eind nog een waar ‘schiet-maar-raakfeestje’. Kerran haalt tweemaal uit en zo ook EJ. Hij rent zelfs zijn schoen erbij uit! De drie punten blijven in Breukelen. Een leuk Sinterklaascadeau, dacht ik zo.