FC Breukelen 2 herpakt koppositie

Het was een goed weekend voor het tweede elftal van FC Breukelen. Zelf speelde het team verre van geweldig, maar door een verrassend resultaat bij de concurrentie was er toch reden voor een feestje. Voormalig koploper Ajax 3 verloor namelijk uit bij Zandvoort, waardoor FC Breukelen weer langszij kwam. FC Breukelen nam het thuis op tegen s.v. Marken 2 dat in totaal negen punten had verzameld deze competitie. Op basis van de ranglijst zou het dus een relatief makkelijke wedstrijd voor de thuisploeg moeten worden. FC Breukelen maakte het zichzelf - zoals wel vaker - onnodig lastig, maar wist uiteindelijk wel te winnen.

Corners indraaienFC Breukelen begon scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde in een stortvloed aan kansen in de eerste tien minuten. Het had toen al 3-0 kunnen staan, maar de kansen werden niet benut, waardoor het enige tijd 0-0 bleef. Peter Kamp had de opdracht gekregen corners zo ver mogelijk in te draaien en voerde dit perfect uit. Jack Castelijns had zich vlak bij de keeper opgesteld en wist uit zo’n corner de bal in het doel te koppen: 1-0. Peter Kamp kreeg enkele minuten later een nieuwe kans zijn puntgave traptechniek te etaleren. Dit deed hij met verve door een vrije bal met veel curve in de verre kruising te plaatsen: 2-0. Het leek dus alsnog een makkelijke wedstrijd te worden, ondanks de eerder gemiste kansen. Marken toonde echter aan nog lang niet moegestreden te zijn en vrijwel direct na de aftrap wist de uitploeg de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. De rust werd hierdoor met slechts een minimale marge bereikt en Marken werd steeds gevaarlijker.

Trefzekere rentree Tim Plomp

Na de rust was de wedstrijd redelijk in evenwicht totdat Nino Raaff aan een indrukwekkende rush over de linkerflank begon. Hij haalde de achterlijn, behield het overzicht en wist Maikel Goossens te bedienen die 3-1 binnenschoot. Tim Plomp maakte na langdurig blessureleed zijn rentree in de competitie en toonde gelijk zijn toegevoegde waarde aan. Buiten het scoren van de 4-1 was hij dreigend met enkele mooie acties en wist hij ook nog een assist te leveren. Marken deed bij de 4-1 stand nog wel wat terug door op prachtige wijze vanaf de zijkant met een lob te scoren: 4-2. Arjan Lasterie kon ondanks een lichte blessure toch nog wat speelminuten maken en had maar weinig tijd nodig om tot scoren te komen. Uit een voorzet van Tim Plomp werkte hij de bal in twee instanties in het doel (5-2) en hiermee stelde hij zijn moyenne nog scherper.

Nog steeds ongeslagen

Door de 5-2 zege heeft FC Breukelen nu een puntentotaal van dertig en dat gaat gepaard met een riant doelsaldo van +32. De ploeg is nog steeds ongeslagen na twaalf wedstrijden, maar heeft wel drie keer punten verspeeld. Door de nederlaag van Ajax staat FC Breukelen één punt voor met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop. Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen nummer vier s.v. Argon 2 op het programma en deze ploeg wist de withemden thuis op 2-2 te houden. Een lastige en belangrijke wedstrijd dus die gewonnen zal moeten worden wil FC Breukelen als Herbstmeister de winterstop ingaan. Hierover volgende week meer.

**3 december 2011, FC Breukelen 2 - s.v. Marken 2: 5-2 (2-1)**1-0 Jack Castelijns

2-0 Peter Kamp

2-1 s.v. Marken

3-1 Maikel Goossens