FC Breukelen 1 kegelt topklasser Hollandia 1 uit bekerstrijd

hollandia.jpg

FC Breukelen acteerde op een winderig sportpark als een echte cupfighter. Het resultaat was een verdiende 2-0 overwinning op de tactische en vooral technische ambiteuze topklasser h.v.v. Hollandia uit Hoorn. Beide teams startten furieus en gingen vol op de aanval. Elke balbezitter van de tegenstander werd direct opgejaagd door zowel Hollandia als FC Breukelen. De toon was gezet, er moest in deze wedstrijd gewonnen worden.

Sterke vervangers

Bij FC Breukelen haakte op het laaste moment Deen van Embricqs en aanvoerder Jurriaan van Well wegens blessures af. Tom Kalkhuis was geschorst en Jim Blom nog geblesseerd. Hun vervangers deden het uitstekend. Vooral Rick de Lange die de lastige taak had om de topscorer van Hollandia, Kalvin Robert, uit te schakelen en de eerstejaars senior Danijel Mahmutovic gestart als rechterspits waren deze avond heel goed op dreef.

Dreigende counters

Na de hectische beginfase ontwikkelde zich een tactisch spel waar FC Breukelen zich de slimmere van de twee toonde. Geen ruimte weggevend en steeds dreigend op de counter controleerde de thuisploeg de wedstrijd. Door aanvoerder Lars van der Post samen met Levinho Wijdenbosch als controleurs op het middenveld en Djuric Winklaar als slot op de deur achterin werden er geen cadeaus weggegeven. FC Breukelen acteerde als een hechte eenheid en was deze avond niet te kloppen. Alleen werd er in balbezit erg slordig omgegaan met de ruimtes die ontstonden.

Spitsenbloed

De eerste kans was voor aanspeelpunt Eddy Vorm. Tijdens het verloop van de wedstrijd werd de tegenstander steeds geïrriteerder en werd FC Breukelen steeds gevaarlijker. Binnen vijf minuten kreeg Danijel Mahmutovic twee grote kansen. De eerste onstond na een uitstekende actie van David van der Veld die op maat een voorzet afleverde en toen liet Danijel zien dat hij spitsenbloed heeft. Sprintend en vóór zijn directe tegenstander komend scoorde hij met het hoofd een doelpunt zoals je ze zelfs zelden in de eredivisie ziet. Direct daarna kreeg hij de volgende kans bij de tweede paal, maar die bleef onbenut. Hollandia werd slechts gevaarlijk uit corners. Uit een van die corners kon Marcel de Wit vrij inkoppen en raakte de lat. De bal werd weggewerkt door Sjoerd Molleman en Djuric Winklaar.

Bevrijdende tweede treffer

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste: Hollandia veelvuldig in balbezit en FC Breukelen op de snelle counter met de beste kansen. Alex Sacca, die soeverein zijn achterhoede leidde, hoefde slecht eenmaal echt in actie te komen op een afstandsschot van spelmaker Hasaan Aanzi. Een van de vele counters van FC Breukelen leverde terecht het tweede en bevrijdende doelpunt op. David van der Veld stoomde alleen op de keeper af en uit de rebound volgde een op maat gegeven voorzet van Sjoerd Mollema op de goed vrijgelopen Dave Rijkaard. Dave volleerde beheerst binnen en de wedstrijd was gespeeld. De volgende ronde was op overtuigende wijze bereikt. Vijf bekerwedstrijden op rij gewonnen en dus nog steeds in de koker!

29 november 2011, FC Breukelen 1 - h.v.v. Hollandia 1 2-0 (1-0) 1-0 Danijel Mahmutovic

2-0 Dave Rijkaard