Perfecte wedstrijd E7 in koud en winderig Hilversum

wasmeer.png

Zaterdag 26 november 2011 speelt FC Breukelen E7 uit tegen h.s.v. Wasmeer E8 in Hilversum. De wedstrijd wordt gespeeld zonder een wissel aan onze kant. Dit houdt in dat de jongens en meiden hun energie goed moeten verdelen, maar heeft als voordeel dat ze op de vroege morgen lekker warm blijven, want om negen uur moeten ze al van start. De wedstrijd begint een beetje stroef, het is over en weer wat aftasten. Hoe speelt de tegenstander? Waar zitten de zwakke plekken? FC Breukelen komt vaak over de middenlijn met Mika, Tessa en Thomas voorin krijgt het al enkele kansen.

FC Breukelen begint de druk op te voeren. Thomas krijgt twee kansen en de derde is raak. Na een ingooi van Mika schiet Thomas de bal in het kleinste gaatje langs de keeper 0-1. De E7 blijft de aanval opzoeken. Zo gaat Tessa vanaf een inworp (wederom van Mika) in een rechte lijn op het doel van Wasmeer af en schiet koelbloedig 0-2 binnen. FC Breukelen speelt gedegen en de spelers werken goed samen. Wasmeer heeft één speler die wat boven de anderen uitsteekt, maar daar weet Tim wel raad mee. Hij werpt zich op als vliegende keeper en houdt zo het doel goed schoon. Zo vlak voor de rust redt de paal ons ook nog een keer, maar zoiets dwing je natuurlijk gewoon af!

Na de rust zakt FC Breukelen eerst even wat terug en moet het het spel gaan herpakken. De verdediging met Nikki en Keshia achterin staat echter zo geconcentreerd te spelen, dat één enkele bal of aanval een gevaar oplevert. De dames staan hun mannetje en niemand komt om hen heen! De ballen gaan weer netjes langs de lijn of via Jens op het middenveld naar voren. FC Breukelen blijft zo de aanval opzoeken en blijft Wasmeer onder druk zetten. Thomas maakt vervolgens 0-3 en Tessa probeert ook nog een duit in het zakje te doen, maar vuurt een bal op haar moeder af die naast het doel staat aan te moedigen. De wedstrijd levert voor FC Breukelen veel corners op die door Mika (van rechts met het linkerbeen) of door Jens (van links met het rechterbeen) worden genomen. Zo komt het dat een mooi genomen corner van Mika bij Thomas belandt die de bal rechtstreeks door kan tikken in het doel: 0-4.

Thomas ontpopt zich vandaag als een echte goalgetter en zal uit een afvallende bal na een corner van Jens de 0-5 in de korte hoek binnenschieten. Vervolgens komt Thomas wederom op van rechts, is met zijn mooie bewegingen zijn tegenstander te slim af en zoekt met het buitenkantje voet de korte hoek op! De 0-6 is daar. Wasmeer heeft nog een laatste stuiptrekking, maar omdat het zo potdicht zit achterin, komen zij niet tot scoren. Dit lukt de E7 voor het eindsignaal nog wel een keer met Thomas! Vanuit een rebound schiet hij van afstand hoog over de keeper van Wasmeer en eindigt het duel in een 0-7 score. Mika scoort vandaag weliswaar niet, maar is wel bij vijf van de doelpunten betrokken. De aanvallers van Wasmeer zijn kansloos en zo gebeurt het dat we voor het eerst dit seizoen ‘de nul’ houden!