Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - h.v.v. Hollandia 1 (beker)

hollandia.jpg

Een van de doelstellingen voor FC Breukelen 1 is dit seizoen ver komen in de KNVB-districtsbeker. Na driemaal winst in de poulefase (tegen zondaghoofdklasser v.p.v. Purmersteijn, zondageersteklasser a.s.v. DWV en zaterdageersteklasser CSW) werd in de eerste knock-outronde gewonnen van v.v. Nederhorst. In de tweede ronde is geloot tegen de sterke zondagtopklasser h.v.v. Hollandia uit Hoorn. Geen eenvoudige opgave, maar elke wedstrijd moet eerst gespeeld worden en een goed FC Breukelen 1 kan het elke andere amateurclub lastig maken.

Hollandia staat op de ranglijst momenteel op een stevige derde plaats met 27 punten uit 14 wedstrijden. De topklasser beschikt over een groot talent in de persoon van Jelle Huitema die momenteel in de belangstelling staat van diverse Engelse clubs (klik hier) . Kalvin Robert is de gevaarlijke spits die er al zeven heeft gescoord, waarvan de laatste vier met het hoofd … Dus Djuric Winklaar, momenteel de beste man bij FC Breukelen, is gewaarschuwd.

FC Breukelen kan deze wedstrijd nog niet beschikken over de geschorste Tom Kalkhuis. Jim Blom is nog geblesseerd, maar wel op de goede weg terug. Na zijn schouderblessure en zijn interlandavontuur in Zweden is Jack Castelijns ook weer inzetbaar. Deen van Embricqs is een twijfelgeval door zijn gekneusde enkel.

Het belooft een interessante wedstrijd te worden die op dinsdagavond 29 november om 20.00 uur begint aan de Broekdijk Oost in Breukelen. De winnaar, die na de negentig minuten of na de strafschoppen bekend zal zijn, komt in de koker met de laatste 32 cupfighters. Scheidsrechter deze avond is de heer E. van Os.