IJsselstein een brug te ver voor knokkende E1 (wedstrijd 15-10-2011)

vvij.jpg

Zaterdag 15 oktober speelde de E1 uit in het pittoreske IJsselstein tegen VVIJ E2. Onze wedstrijd begon pas om half een, dus dit keer kon iedereen rustig The Voice of Holland afkijken op de vrijdagavond! We moesten Levi door een blessure helaas nog missen (hij was er wel gewoon bij, top). Tieme was gelukkig net op tijd hersteld en betrad het veld met een prachtig blauw-paars oog na een botsing met een tafeltje.

De IJsselsteiners brengen een sterke ploeg in het veld. Een aantal snelle jongens trekt direct vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe. FC Breukelen probeert wel aan te klampen, maar moet menigmaal de VVIJ’ers voor laten gaan. Gelukkig benut VVIJ maar drie van de vele kansen die ze krijgt in de eerste helft en nadat een verre uittrap van keeper Daan vakkundig afgerond wordt door Ruben, staat er een voor ons meer dan acceptabele 3-1 ruststand op de borden.

In het tweede bedrijf laat de E1 zien er nog steeds in te geloven, want elke bal is nu voor FC Breukelen! VVIJ is onzichtbaar en moet lijdzaam toezien hoe Thijs en nogmaals Ruben de stand op 3-3 brengen. En ja, dan kun je natuurlijk ook winnen! Een rommelige fase breekt aan waarin VVIJ de drukbezette bank benut voor wat verse krachten (E2???) en Jochum geblesseerd naar de kant moet. Wie nu scoort, pakt de wedstrijd en helaas voor ons is dat VVIJ: 4-3. Kan onze E1 nog iets terugdoen? Nee, VVIJ haalt snel de spanning uit de wedstrijd door vakkundig een aantal fouten af te straffen en tilt de stand daarmee naar een onoverbrugbare 6-3. Jammer, veel gegeven, maar geen punten.

In de herfstvakantie hebben de meesten gewoon doorgetraind en afgelopen zaterdag is een oefenwedstrijd tegen onze E4 gespeeld. De eerstejaars talenten moesten een 5-2 nederlaag incasseren tegen een E1/E2-combinatie. En dan komt volgende week koploper s.v. Loosdrecht op bezoek in Breukelen, dus weer nieuwe kansen!

Goals E1: Ruben (2x) en Thijs.

Man of the Match: Jurriaan Reiprich.