Dapper v.v. Nederhorst 1 maatje te klein voor FC Breukelen 1

nederhorst.jpg

Onder ideale omstandigheden startte de winnaar van de poulefase, FC Breukelen, dit bekerduel furieus en effectief. In de twaalfde minuut scoorde David van der Veld van rechts naar binnenkomend op zijn ‘Robbens’ laag en met veel effect in de verre hoek. Twee minuten later was het een wel erg hoog opspringende Eddy Vorm die een doorkopbal van Sven Eggermont beheerst en met veel overtuiging binnenkopte.

Doorsnee team

Direct na deze 2-0 verdween de scherpte als sneeuw voor de zon en bewees FC Breukelen dat het een doorsnee team is als niet iedereen tot het gaatje wil gaan. Het kwaliteitsverschil werd door gemakzucht direct teniet gedaan, met als gevolg een prima tegengoal, de 2-1, van Jeroen van der Burg in de 24ste minuut. FC Breukelen gaf weer gas en de kansen volgenden elkaar in hoog tempo op.

Beide teams rood

In minuut 37 counterde Nederhorst scherp. Invallerdoelman Sander Mur (Alex Sacca viel in de warming-up geblesseerd uit) greep iets te enthousiast in en kon vertrekken met een te zware rode kaart. Sven Eggermont werd gewisseld voor Branko Bins die net klaar was na zijn bekerwedstrijd met het tweede elftal. Nederhorst juichte om die rode kaart, maar zeven minuten later kon doelpuntenmaker Jeroen van der Burg inrukken na zijn tweede geel dus werd het tien tegen tien. Jurriaan van Well ging rechtsachter spelen en Djuric Winklaar alleen in het centrum.

Hattrick Jacky

De tweede helft begon goed voor Nederhorst, want spits Jesse van Huisstede maakte direct na rust met een mooie boogbal 2-2. Deen van Embricqs, die de hele week ziek was, kwam Peter kamp vervangen en David van der Veld verhuisde van rechts naar links. Na twee minuten scoorde Deen 3-2 uit de rebound van een schot op doel door Jacky Castelijns. Daarna ging het snel, want in de 67ste minuut scoorde Tom Kalkhuis direct uit een corner 4-2 en in de 70ste, 72ste en 79ste minuut liep FC Breukelen via een hattrick van Jacky Castelijns (assists Deen en Tom) uit naar 7-2. Het slotakkoord 8-2 werd in de 81ste minuut gemaakt door linkerverdediger Levinho Wijdenbosch met een afstandsschot. Daarna werden paal en lat nog meerdere malen geraakt, maar bleef het dappere Nederhorst dubbele cijfers bespaard. FC Breukelen zit door de overwinning nog in de koker voor de volgende rondes die op 26 november en 17 december worden gespeeld.

22 oktober 2011, FC Breukelen 1 - v.v. Nederhorst 1 8-2 (2-1)

1-0 David van der Veld

2-0 Eddy Vorm

2-1 Jeroen van der Burg

2-2 Jesse van Huisstede

3-2 Deen van Embricqs

4-2 Tom Kalkhuis

5-2, 6-2, 7-2 Jacky Castelijns

8-2 Levinho Wijdenbosch

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc02293.jpg

Sander Mur is klemvast.

dsc02306.jpg

Peter Kamp komt net te laat. De ambulance was voor de onfortuinlijke Alex Sacca die een ribblessure opliep.

dsc02308.jpg

Sander Mur is te hard ingekomen op de v.v. Nederhorst-spits…

dsc02312.jpg

… en kan met een directe rode kaart vertrekken.

dsc02322.jpg

Jacky Castelijns zet voor.

dsc02329.jpg

Peter Kamp onderuit op de zijlijn.

dsc02338.jpg

Spitsuur voor het Nederhorst-doel. Jacky Castelijns kopt door.


dsc02346.jpg

Jacky scoort één van zijn hattrickgoals.

dsc02350.jpg

Ook die zit erin…

dsc02362.jpg

Eddy Vorm sterk bij een corner.

dsc02375.jpg

David van der Veld controleert de bal op de linkerflank.