FC Breukelen E7 speelt goede pot tegen koploper s.v. Laren'99 E6

laren99.jpg

Zaterdag 8 oktober 2011, zal de wedstrijd gezien het natte weer wel doorgaan? De E7 speelt uit tegen s.v. Laren’99 E6, de koploper in onze competitie. Dit zal een zware pot worden tegen een team dat alles tot nu toe heeft gewonnen en zelfs de tegenstanders met een 1-12 en met 0-20 van de mat veegt. Gelukkig hebben de ouders vaak meer informatie bij de hand dan de kinderen zelf, zodat deze lekker vrijuit kunnen spelen. FC Breukelen speelde tegen vandaag acht tegen acht met nog een wissel.

De eerste minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten. Wat kunnen wij en wat kunnen zij? Zo kreeg FC Breukelen een corner, waarbij Jens en in tweede instantie Mika (die de corner nam) een schot op het doel waagden. Er stonden helaas te veel verdedigers voor het doel.

De jongens en meiden hadden de opdracht gekregen om op een bepaalde positie te blijven spelen, zodat het veld breed bleef. Daarnaast moesten ze tijdens het verdedigen de tegenstander voor zich in beeld houden. Hieraan werd de hele wedstrijd goed gehoor gegeven. Zo bestond de achterlinie uit Nikki, Kerran en Keshia. Deze drie werden door de middenvelders Hellen en Jens geholpen. En in de voorhoede speelden Eljareau, Mika en Thomas. Ook de voorhoede schoof tijdens een tegenaanval mee terug en zorgde ervoor dat er in het middenveld veel ballen werden afgepakt van de tegenstander. Zo kon een tegenaanval vaak afgebroken worden.

Toen kwam de eerste regenbui en de bal werd glad. Laren’99 kreeg zijn eerste kans op het doel. Deze werd in eerste instantie door keeper Tim heel goed met de voet gekeerd. Jammer genoeg werd deze in de rebound alsnog ingeschoten: 1-0. Daarna volgde er een mooi combinatiespel door FC Breukelen en de bal kwam bij Eljareau terecht. Hij had een mooie soloactie (slalom) om enkele tegenstanders heen, maar zag deze helaas niet beloond. Vervolgens verrichtte keeper Tim, die in opperste concentratie keepte, nog twee mooie reddingen. Zo gezegd, gingen we de rust in met een 1-0 achterstand, maar met een hardwerkend team dat zeker ook wat verdiende.

Na wat complimenten, oppeppers en drinken ging de E7 er weer vol tegenaan. EJ onderschepte de bal weer eens en schoot hem prachtig door op Thomas. Thomas kwam op van rechts langs de middenlijn, draaide naar binnen en haalde hard uit langs de keeper en zo stond het 1-1. Vervolgens lukte het EJ bijna om middels een hoge boogbal te scoren. De keeper stond ver van zijn doel, maar was echter ook net lang genoeg om deze bal te onderscheppen. Beide teams kregen nog wat kansen over en weer. Nikki wist de tegenstander overal goed te blokken en stuiterde daarbij vaak zelf even op de grond. Maar zoals het een krachtige speler betaamt, stond ze weer op en ging er weer vol tegenaan.

Door een misverstand achterin lukte het Laren’99 om in de laatste minuten van de wedstrijd stiekem toch nog de 2-1 te maken. Keshia kreeg vervolgens nog een vrije trap mee die ze eigenlijk zelf wel had willen nemen: “Ik ben toch degene die pijn (geblesseerd is) heeft?”. En Tim voorkwam tot slot nog een doelpunt door een megaredding, waardoor de bal gelukkig niet volop in de kruising verdween. Kortom: we hebben weliswaar verloren, maar lekker gespeeld en dus met opgeheven hoofd het strijdveld verlaten. Zo zie je maar, iedere wedstrijd is er een op zich en de kinderen leren elke week weer iets bij. En dat het groepsgevoel goed is en men bereid is elkaar te helpen, dat hebben de ouders langs de lijn zeker gezien!