Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - Alexandria'66 1: overwinning broodnodig

alexandria66.png

Zaterdag 8 oktober speelt FC Breukelen 1 haar derde thuiswedstrijd van het seizoen tegen hoogvlieger Alexandria'66 dat de tweede plaats op de ranglijst inneemt. FC Breukelen ging vorige week in de slotfase behoorlijk onderuit. Maar na de late 1-0 achterstand uit een goal die er alleen maar ingaat als je in de hoek zit waar de klappen vallen (en precies vanuit die hoek werd de bal ook hoog in de kruising gejaagd), moest het team van coach Willem Leushuis risico’s nemen. Die werden in de slotfase echter genadeloos afgestraft, waardoor men met een 3-0 nederlaag van het veld af liep.

Positief was het grote aantal open kansen dat FC Breukelen in de eerste zeventig minuten afdwong, maar zelfs ballen die moeilijker naast te schieten waren dan in het netje, werden gemist. In de thuiswedstrijden is FC Breukelen tot nu toe ongeslagen en deze twee punten moeten de basis zijn voor de eerste seizoensoverwinning die het puntentotaal naar vijf kan tillen. Daardoor kan men zich nestelen in de middenmoot en afstand nemen van de plekken waar we vorig seizoen te lang stonden.

Opmerkelijk is dat van de zeven ploegen in het rechterrijtje alleen FC Breukelen het opneemt tegen een ploeg uit het linkerrijtje en dat de overige zes teams allemaal onderlinge duels uitvechten om bij de onderste plekken vandaan te blijven. Een overwinning van FC Breukelen houdt dus automatisch een stijging op de ranglijst in.

We gaan het opnemen tegen Alexandria'66 dat een uitstekende competitiestart kende met als beloning een tweede plaats op de ranglijst. Juist Alexandria'66 maakte op de schoutingsstaf van FC Breukelen de beste indruk van alle ploegen die men aan het werk heeft gezien en wordt zelfs hoger ingeschat dan de huidige medekoploper en tegenstander van vorige week FC ’s-Gravenzande.

Als men het creeëren van kansen koppelt aan een gedreven wil om te winnen, kunnen de mannen uit Breukelen misschien zorgen voor een stunt en de overwinning aan de Broekdijk houden. Ook de supporters zijn hard toe aan de eerste overwinning, nadat men zo verwend is geweest bij de oefen- en bekerwedstrijden. Aanvang van de wdetsrijd is 14.30 uur in Breukelen.