FC Breukelen 1 - GHC 1: punt gewonnen of punten verloren?

Een onbestemd gevoel bleef hangen na de wedstrijd tegen GHC. Hebben we nu voldoening van het punt na de 0-0 eindstand of hebben we twee punten laten liggen tegen een tegenstander die kwam voor een punt? Beide ploegen schaakten zich door de eerste helft heen, maar in de tweede helft trok FC Breukelen het initiatief naar zich toe, had GHC het grootste gedeelte van haar krachten verspeeld en kwam Jacky Castelijns een teenlengte tekort om de winnende goal te scoren.

Voetballende opvatting

GHC had als promovendus een prima start van de competitie met twee gewonnen wedstrijden en een nederlaag na een schijnbaar comfortabele voorsprong. FC Breukelen maakte alleen indruk tijdens de laatste dertig minuten thuis tegen FC Rijnvogels, wat tot nu toe ook het enige gelijkspel opleverde. Het was zonnig aan de Broekdijk Oost en terwijl het tweede elftal knap op de been bleef tegen de amateurs van Ajax 3, begonnen beide teams voorzichtig aan de wedstrijd. Hoewel de wedstrijd vlak was, kozen beide teams wel voor een voetballende opvatting, maar tot veel spannende momenten voor de goals leidde dit niet. Ook de snelle wissels aan Breukelenzijde (David van der Veld voor Deen Embricqs en Jacky Castelijns voor Stefan Hoogvliet) hadden in eerste instantie weinig succes.

Bovenliggende partij

Het wachten was dan ook op de tweede helft en ook nu weer werd FC Breukelen de bovenliggende partij. Drie opgelegde kansen werden echter niet in doelpunten omgezet. FC Breukelen moest bovendien oppassen dat GHC niet stiekem een goaltje zou meepikken. Zonder echt tot een slotoffensief te komen, bleef FC Breukelen de aanval zoeken, maar koos men te vaak voor een trage opbouw, waardoor de tegenstander zich iedere keer goed kon hergroeperen.

Onbestemd gevoel

Nog steeds lekker in het zonnetje floot de scheidsrechter ten slotte voor het eindsignaal, waarbij het onbestemde gevoel niet helemaal wegging. Men had immers wederom niet thuis verloren, had de nul gehouden, was in de tweede helft wederom conditioneel verder dan de tegenstander, maar de echte drive om een overwinning uit het vuur te slepen was, niet helemaal terug te zien, terwijl deze tegenstander wel aan de zegekar had kunnen worden gebonden. Aanstaande zaterdag volgt de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 op de ranglijst FC ’s-Gravenzande dat verrassend tegen haar eerste nederlaag opliep.

24 september 2011, FC Breukelen 1 - GHC 1 0-0