Competitiestart FC Breukelen 1 mislukt

logo_vitesse_delft.jpg

FC Breukelen 1 wist vooraf dat het in de eerste drie wedstrijden direct aan de bak moest tegen zware tegenstanders, maar zal na de vloeiende voorbereidingsperiode toch stiekem op meer punten hebben gerekend. Nu staat het eerste elftal na drie wedstrijden op slechts één punt na een forse 3-0 nederlaag bij Vitesse Delft 1.


Sterke eerste klasse B Vorig seizoen kende FC Breukelen 1 een vergelijkbare voorbereiding en was de competitiestart dramatisch. Toen had het team na vijf wedstrijden slechts één schamel puntje. Hiermee houden vergelijkingen t.o.v. vorig seizoen echter wel op, want de eerste klasse B in West II lijkt zwaarder dan de eerste klasse A West I van vorig seizoen. Bovendien is de sterk gerenoveerde spelersgroep - ondanks de matige competitiestart - al verder dan in de vorige campagne. In de komende weken moet blijken of FC Breukelen 1 aansluiting kan vinden bij de middenmoot, want op koploper FC ’s-Gravenzande na hebben alle teams punten verspeeld en staat FC Breukelen met maar liefst vier andere ploegen op één wedstrijdpunt.

Irritaties en verder met tien man De wedstrijd tegen Vitesse Delft was er een om snel te vergeten. Beide ploegen konden het niveau van de week ervoor niet terugvinden. FC Breukelen had hier het meeste last van en de irritaties in het veld namen toe, wat leidde tot vijf gele kaarten voor commentaar op de leiding aan het einde van de eerste helft. Tom Kalkhuis liet zich zelfs verleiden tot twee gele kaarten, waardoor FC Breukelen de jacht op doelpunten gelijkmaker moest inzetten met tien man. Vitesse Delft had in de eerste twee wedstrijden moeite om te scoren, maar verzilverde tegen FC Breukelen totaal drie kansen, waardoor de withemden met een 3-0 nederlaag de bus in werd gestuurd.

Op weg naar middenmoot Meestal kun je na zes wedstrijden wel de balans opmaken of je gaat spelen om de prijzen. Daarom zijn de komende drie wedstrijden cruciaal. Zaterdag aanstaande kan het vlaggenschip van FC Breukelen in de thuiswedstrijd tegen GHC uit Leiden de eerste stap zetten naar de middenmoot. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur aan de Broekdijk Oost in Breukelen.

17 september 2011, Vitesse Delft 1 - FC Breukelen 1 3-0 (1-0) 1-0 Sander Koeleman

2-0 Mo Ben Abdellah

3-0 Bani M’Famme Ramadhani

Lees hier het verslag van deze wedstrijd op de website van Vitesse Delft.