Kansen genoeg voor E7 tegen BVV'31 E8

bvv31.jpg

Afgelopen zaterdag 17 september 2011 speelde Breukelen thuis tegen BVV'31 uit Blaricum. Met twee wissels langs de kant speelden we zeven tegen zeven! De wedstrijd ging van start met al snel een aanval voor BVV. Onze doelman Tim moest gelijk in actie komen. Na een eerste mooie redding lukte het de tegenstander in een nieuwe aanval wel om te scoren. Een niet te houden hard en hoog schot door de langste man van het veld zorgde voor een 0-1 achterstand. De rollen draaiden om en Breukelen kwam weer in de aanval en zette goed druk voorin. Een lastige kans voor Tessa op haar linkerbeen ging helaas naast. Ook Thomas en Eljareau zagen hun bal er niet in gaan!! Een snelle counter op de lange man van BVV zorgde dan ook voor de 0-2. Hier stond nog heel wat te gebeuren!

The spirit erin Kerran die je tegenwoordig overal in het veld op kunt stellen, schoot een prachtige cornerbal op Tessa die flink uithaalde en haar bal nagenoeg in de kruising zag belanden: 1-2. Breukelen voerde de druk flink op en ’the spirit’ zat er goed in. Dit resulteerde echter in veel O’s en A’s door een aantal flinke kansen voorin die helaas niet afgerond werden. Zo moest vóór de rust nog even alles op alles gezet worden om de achterstand niet groter te maken. Dit lukte uitstekend! Keshia, spelend in de achterhoede, wist de tegenstander snel uit te schakelen en zocht vervolgens langs de lijn de aanval weer op. Op het middenveld tikte een hardwerkende Helen de ballen door naar voren. Deze wedstrijd moet wat op gaan leveren, zo dachten we.

En the spirit eruit

Na de rust was the spirit echter even helemaal verdwenen. We speelden te veel op een kluitje in plaats van verspreid over het veld. Hierdoor kwam de spits van de tegenstander helemaal vrij te staan en de 1-3 was onvermijdelijk. De wedstrijd werd nog heel even onderbroken doordat de bal in de sloot verdween. Gelukkig hadden we een geduldige scheidsrechter, Nico van Stroe, die zeer gedegen zijn taak uitvoerde. Een nieuwe kans voor de tegenstander leverde de 1-4 op. Keshia liet daardoor even haar tranen de vrije loop want voelde zich erg alleen achterin.

Naar voren Tijdens de wedstrijd stonden er heel wat supporters langs de lijn om de E7 aan te moedigen, onder andere twee fanatieke moeders(?). Deze gaven Simon en Kerran de opdracht achter in te blijven om mee te verdedigen. Dit zorgde ervoor dat de ballen continu onderschept werden en weer naar voren konden worden gewerkt. Zo kon Thomas in een herkansing vanuit stand de 2-4 met rechts in de kruising schieten. FC Breukelen begon er weer in te geloven en er werd weer hard gevochten. Eljareau, die je overal op het veld op ziet duiken en heel wat kilometers aflegt, onderschepte vervolgens weer eens de bal. Hij speelde over op Tessa die vervolgens Thomas aanspeelde welke de 3-4 binnenschoot. Een gelijkspel zou hier zeker op zijn plaats zijn geweest.

Kansen genoeg, maar niet benut

Echter in de laatste minuten kreeg de E7 het weer even heel zwaar. Nikki, die echt haar mannetje staat in de verdediging, blokte nog een schot. Eljareau zag vervolgens zijn bal nog in het zijnet belanden. En Tim zou ook nog een paar mooie reddingen laten zien. De 4-4 bleef echter uit en 3-5 kwam nog ongelukkig om de hoek zetten. Conclusie: wij kregen de kansen en zij benutten de kansen!! Maar de jongens en meiden van Breukelen E7 lieten het hoofd niet hangen en blijven er tegenaan gaan!