B1 verspeelt punten op eigen veld tegen Wasmeer B1

wasmeer.png

Na de midweekse winst op een verzwakt CSW voor de beker stond zaterdag alweer de derde competitiewedstrijd op het programma tegen Wasmeer B1. FC Breukelen B1 was deze ploeg op eigen veld al tegengekomen in de bekerpoule en had die wedstrijd met 7-1 winst afgesloten. Dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden, was direct na de voorgaande tegen Wasmeer al duidelijk doordat de Wasmeer-trainer tegen de trainers van de B1 hadden gezegd: “De volgende keer lachen jullie niet meer.” Toegegeven moet worden dat Wasmeer toen niet met een heel sterk team was aangetreden en dus wist FC Breukelen dat het de mouwen kon opstropen.

Geen vlekkeloze voorbereidingNa een rumoerige voorbereiding door laat afmelden van Jonas (ziek) en Jimmy (blessure) was het een ware puzzel een zo goed mogelijk team op de been te krijgen. Gelukkig waren Jelle (B2), Jesse van Riet en Olivier (C1) bereid de B1 te komen versterken. Jimmy had dus zijn basisplek van vorige week afgestaan aan Stef en Zaid kwam terug in de ploeg voor Giorginho.

Aloude voetbalwetDe inmiddels bekende sleutelwoorden ‘concentratie’ en ‘beleving’ moesten ook vandaag de sleutel tot succes zijn. Waar het in de warming-up schijn van had dat FC Breukelen B1 scherp was vandaag, bleek dit in het begin van de wedstrijd totaal niet zo te zijn. Dit zorgde ervoor dat Wasmeer binnen vijf minuten drie levensgrote kansen kreeg waarvan er twee op de paal belandden. Een aloude voetbalwet schrijft voor dat wanneer de bal er aan de ene kant niet invalt dit aan de andere kant gebeurt en dit was dan ook het geval. Het was Alexander die de bal vanaf de rechterkant van een meter of 35 met misschien enig wat geluk over de keeper van Wasmeer schoot na een afgeslagen aanval van FC Breukelen. Lang kon de B1 hier echter niet van genieten, want het was Wasmeer dat binnen de kortste keren de bal vanuit een corner tegen de touwen joeg.

Koppies gaan omlaagFC Breukelen pakte dit absoluut niet goed op en de koppies gingen omlaag. Het klagen en zeuren op en over elkaar begon en dat had zijn weerslag op het spel. Waar de B1 dit jaar al heeft laten zien dat het fantastisch kan voetballen, wist men nu maar moeizaam kansen te creëren. Scott schoot bij zijn tweede kans FC Breukelen dan toch naar een 2-1 voorsprong, iets wat op dat moment nog steeds redelijk tegen de verhouding in was. FC Breukelen bracht ook deze voorsprong niet met goed gevolg naar de rust, want het was wederom raak uit een standaardsituatie. Een vrije bal een paar meter over de middenlijn werd met het oofd verlengd door de spits van Wasmeer, waarna de bal ongelukkig binnenviel.

Beide ploegen krijgen waar zij recht op hebbenNadat er in de rust wat onenigheid binnen het team was, ging men toch met goede moed het veld weer op. Ook de tweede helft was redelijk gelijkopgaand, waarbij het voetbal beter was van FC Breukelen-kant, maar Wasmeer de mogelijkheden kreeg. Het was de spits van Wasmeer die Jesse verschalkte met een rebound van zijn penalty die eerder werd gestopt door Jesse. De risico’s konden weer uit de kast worden gehaald om toch een gelijkspel of winstpartij uit het vuur te slepen. FC Breukelen begon langzaam aan te dringen waar mogelijkheden uit volgden, maar Wasmeer bleef af en toe gevaarlijk in de tegenaanval. Na goed doorlopen van Giorginho op de keeper van Wasmeer die een redelijk eenvoudige bal losliet, kon hij voor open doel inschieten. De vreugde was op zijn plaats en de gelijkmaker was verdiend. In de slotminuten kreeg FC Breukelen nog

een paar kansen maar deze kont men niet omzetten in doelpunten en zo volgde een gelijkspel.

Vooralsnog middenmoterMet vier punten uit drie wedstrijden mag FC Breukelen redelijk tevreden zijn en vestigt zich voorlopig in de middenmoot. Het is uiteraard niet al te best, maar men had met minder punten uit deze drie wedstrijden kunnen komen. Volgende week mag de ploeg op bezoek bij Spakenburg wat ongetwijfeld ook geen makkelijke wedstrijd zal worden. Midweeks wordt eerst op woensdag geoefend op de velden van DHSC in Utrecht.

**FC Breukelen B1 - Wasmeer B1 3-3 (2-2)**Doelpunten: Alexander, Scott en Giorginho.

Opstelling: Jesse Schreurs; Alexander, Chris, Jantijn (Jesse van Riet), Anouar (Jelle); Bob, Zaid, Hans; Michiel (Giorginho), Scott en Stef (Olivier).

Man of the Match: Alexander.