FC Breukelen B1 walst in eerste bekerwedstrijd over Wasmeer B1 heen

Na een wisselvallige voorbereiding met niet altijd best voetbal stond zaterdag de eerste bekerwedstrijd voor de B1 op het programma tegen Wasmeer B1. In de oefenwedstrijden werd verloren van VVIJ (5-2) en gewonnen van PVCV (6-2). Nadat Tobias donderdag bij de dokter was geweest, Remco nog steeds zijn blessure heeft, Jimmy nog op vakantie was en Jonas niet mocht spelen, kwamen er wederom versterkingen uit andere teams. Geen vreemde gezichten voor de anderen: Jesse Schreurs, Jelle, Martijn en Giorginho.

FC Breukelen begon sterk aan de wedstrijd en wist gelijk druk te zetten op de helft van Wasmeer. Doordat echter de scherpte nog ontbrak bij Martijn, verloor hij een duel aan de zijkant waardoor de linksbuiten vrij kon doorlopen en voorgeven, waarna de spits van Wasmeer fraai tegendraads binnenkopte. FC Breukelen ging echter niet bij de pakken neer zitten en wist zich snel te herpakken. Bob mocht na een fraaie solo en goede loopacties van Scott en Stef met een lage schuiver de 1-1 op het scorebord schieten. Wasmeer kon in de eerste helft geen potten meer breken, terwijl onze B1 met een 4-1 voorsprong de rust in ging. De 2-1 kwam op naam van Scott. Dit was een fraai doelpunt: een voorzet van Bob vanaf de rechterkant die Scott bij de tweede paal in één keer op de slof nam. De 3-1 was van Michiel na een schot van afstand dat niet goed werd gepareerd en de 4-1 nogmaals van Bob.

In de rust twee wissels. Anouar en Stef verlieten het veld voor respectievelijk Jelle en Alexander. Er werd gewaarschuwd voor scherpte van Wasmeer direct na rust na een te verwachten donderspeech van hun coach. Maar op het veld aangekomen bleek hier weinig van te merken. Scott knalde na een goede voorzet vrij snel de 5-1 op het scorebord. Bob lukte het om het slechte keeperswerk van de Wasmeer-keeper nogmaals bloot te leggen met een afstandschot dat prompt in het net verdween: 6-1. Het slotakkoord was voor Alexander die na een mooie pass van Zaid met wat geluk op de achterlijn zijn man passeerde en de keeper in de korte hoek verrastte: 7-1. Er was zelfs nog ruimte voor om Scott en Hans vroegtijdig naar de kant te halen, zodat zij nog wat energie konden besparen om bij de A1 meer te kunnen gaan brengen.

In de afgelopen twee oefenwedstrijden werd er niet altijd even goed gevoetbald, maar bij vlagen was te zien dat er wel veel voetbal in de ploeg zit. Zaterdag werd wederom het vertrouwen uitgesproken door de trainers wat zich dubbel en dwars uitbetaalde na een zeer goede eerste helft waar de tegenstander niets te zoeken had. De tweede helft liet op het einde wat te wensen over, maar we zitten nog in de voorbereiding, dus de trainers Patrick en Marcel willen wel eens zien waar dit gaat eindigen. Aanstaande woensdag wederom een bekerwedstrijd tegen een team dat ook in onze competitie is ingedeeld: in Wilnis trappen we om 19.30 uur af tegen CSW B1.

FC Breukelen B1 - Wasmeer B1 7-1 (4-1) Doelpunten: Bob 3x, Scott 2x, Michiel en Alexander.

Opstelling 1e helft: Jesse, Martijn, Chris, Jantijn, Anouar, Bob, Hans, Michiel; Stef, Scott en Zaid.

Opstelling 2e helft: Jesse, Martijn, Chris, Jantijn (Giorginho), Jelle, Bob, Hans, Michiel; Alexander, Scott en Zaid.