Breukels treintje dendert over DWV heen

Onder toeziend oog van de directie van ING Nederland en de regiodirecteur werden - voorafgaand aan de wedstrijd - de teamfoto’s met de nieuwe, door hoofdsponsor ING ontworpen, tenues getoond aan het publiek. Daarna werd op het eigen hoofdveld de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2011-2012 gespeeld tegen zondageersteklasser a.s.v. DWV. FC Breukelen speelt een halve competitie in een poule van vier en hierna plaatsen de bovenste twee teams zich voor de knockoutrondes.

Snelle goal gewenstMet de oranje leeuw op de borst begon FC Breukelen voortvarend aan de wedstrijd, want vanaf de aftrap stoomde men vooruit en werd een levensgrote kans om zeep geholpen. Uit de tegenaanval liet DWV zien ook aanvallende intenties te hebben en kreeg men een evengrote kans die ook met evenveel gemak werd naastgeschoten. FC Breukelen wilde een snelle goal forceren en bij de eerstvolgende aanval was het wel raak. Jacky Castelijns beloonde een goede voorbereiding met de eerste officiële goal van het seizoen. FC Breukelen domineerde vanaf dat moment de wedstrijd, maar ondanks grote kansen van de jonge talenten David van der Veld (ruim naast geschoten na een prima individuele actie) en Sven Eggermont (net naast gekopt) verzuimde Breukelen verder uit te lopen. Na ongeveer dertig minuten scoorde DWV uit het niets een weliswaar mooie goal en stond de 1-1 op het bord. FC Breukelen was door deze onverwachte tegenslag behoorlijk van de wijs gebracht en de gasten uit Amsterdam waren tot aan de rust duidelijk de bovenliggende partij. Tot de rust bleef de stand echter ongewijzigd.

Verzet DWV na 2-1 gebrokenNa rust kwam de vorig seizoen doorgebroken Peter Kamp David van der Veld vervangen en pakte Breukelen de draad van het eerste halfuur weer op. Met name Deen Embricqs was in die fase niet af te stoppen met gevaarlijke rushes aan de zijkant. Toch moest er een fout van de DWV-doelman aan te pas komen om de 2-1 door een attente Dave Rijkaard te laten aantekenen. Daarna leek het verzet van DWV gebroken en scoorde wederom Rijkaard uit een vloeiende aanval, opgezet door Lars van der Post, 3-1. De DWV-spelers leken steeds meer moeite te krijgen met de warme omstandigheden en kregen de rekening gepresenteerd van het hoge aanvangstempo. FC Breukelen oogde veel fitter en gretiger, en zo kon ook Tom Kalkhuis bij zijn debuut een goaltje meepikken door een bekeken schot in de verre hoek. Stefan Hoogvliet en Rick de Lange werden nog ingebracht en ook nu bleef FC Breukelen makkelijk combineren met veel posisitewisselingen, waardoor verdedigers Rick de Lange en Levinho Wijdenbosch de eindstand naar 6-1 konden tillen.

Zege beloning voor geleverde arbeid

Een prima resultaat dus voor de nieuwe groep die na een zware voorbereiding toe was aan een wedstrijd om ‘het echie’. Hoewel de technische staf voldoende verbeterpunten zag, was deze ruime overwinning een beloning voor de geleverde arbeid. De barbecue die na afloop bij de club gepland was voor spelers, technische staf, bestuur en partners was daarom een prima afsluiting van de eerste fase. Aanstaande woensdag 24 augustus speelt men de tweede wedstrijd in de poule, uit tegen zondaghoofdklasser v.p.v. Purmersteijn. Dan kan trainer Willem Leushuis ook weer beschikken over Eddy Vorm en Wijnand Koning die hun schorsingen hebben uitgezeten.

20 augustus 2011, FC Breukelen 1 - a.s.v. DWV 1 6-1 (1-1)

1-0 Jacky Castelijns