D2 schuift een plaatsje omhoog dankzij gelijkspel tegen AS80 D4

Op de laatste speeldag van de competitie hebben de mannen van de D2 toch nog hun zeker verdiende loon naar arbeid gekregen. De kans om in de laatste speelronde nog een plek op te schuiven in de competitie leek na de winst van AS80 vorige week verkeken. Maar niets bleek minder waar. Zeker was dat er een goede wedstrijd gespeeld moest worden om nog iets aan de stand te kunnen veranderen.

Winst op AS80 behoorde zeker tot de mogelijkheden, ook gezien de ontwikkeling van het spel in de afgelopen wedstrijden. Weliswaar werden de eersten daarvan nog verloren tegen o.a ‘s Graveland en AS80, maar de omkeer kwam bij Kockengen uit, waar met ruime cijfers 2-6 werd gewonnen. Er was meer vertrouwen, er werd beter gecombineerd, beter op de man gedekt, de verdediging was beter georganiseerd en de aanval werd volop gezocht.

Dat alles was ook zaterdag 14 mei het geval, hoewel de zenuwen de mannen zeker parten speelden, want heel echt scherp werd er niet aan de wedstrijd begonnen. Omdat Jeroen nog kampt met de gevolgen van een gebroken pink verdedigde Ruben de goal. Wederom een prima invalbeurt van deze goalie. Jeroen wilde echter wel graag voetballen. Dus werd er gespeeld met uitgebreide reservebank.

De 1e helft begon aardig gelijk op met kansjes aan beide zijden. De verdediging van beide ploegen stond echter steeds weer goed opgesteld. Beide centrale verdedigers deden hun werk uitstekend. Gaandeweg kreeg de D2 meer vat op de wedstrijd en werd het afstoppen van onze aanval grimmiger en harder. Een afstandsschot van Valery draaide maar net naast de paal achter de goal. Een doorbraak van Jochem werd met een grove tackle gestopt. Maar ook aan de andere kant moest de verdediging zich soms tot het uiterste inspannen om een tegentreffer te voorkomen. Bij rust was de stand nog gelijk, 0-0.

Na de pauze had de D2 toch het gevoel dat er iets te halen viel. Het ging even als in het laatste gedeelte van de 1e helft gedreven door passie en vechtlust op zoek naar de treffer. Maar AS80 liet zich niet het kaas van het brood eten en trok zonodig aan de noodrem. Ook in de 2e helft golfde het spel heen en weer. Tot AS80 een penalty versierde. Deze werd netjes ingeschoten en de 0-1 was een feit. Met nog een kwartier op de klok werd daarna volop de aanval gezocht.

Omdat de verdediging de gehele wedstrijd goed functioneerde werd daarin niet gewisseld om de samenwerking niet te verstoren. Getracht werd met wisselingen op het middenveld en de in de aanval wat meer druk te zetten. Maar ondanks dat bleef het spel zich toch voornamelijk op het middenveld afspelen. Af en toe lukte het om in de buurt van de 16 te komen. Dit resulteerde op rechts tot een schermutseling met de grensrechter van AS80. Nadat Andrew zijn tegenstander was gepasseerd werd hij van achteren stevig aangepakt net buiten de 16 meter. De vrije trap daaruit leverde een corner op. Daaruit volgden nog een 5-tal corners op rij. Er werd dus behoorlijk druk gezet op de goal van AS80. De laatste corner van Koen werd door een goede inlopende Valery prachtig achter de keeper gekopt. Het was 1-1.

In de nog resterende tijd werd wederom de aanval gezocht, maar dit leidde niet meer tot een echte kans en de laatste minuten speelde het spel zich weer op het middenveld af.

Hoewel jullie misschien wel iets meer het betere van het spel hadden een dik verdiend resultaat mannen. Ruben bedankt voor je werk als goalie.

De competitie is ten einde. Door het verlies van Muiderberg eindigen wij als 6e en niet onderaan. Ook dit is zeker gezien het verloop van het laatste deel van de wedstrijden dik verdiend. Rest ons nog Argon D3 te feliciteren met het behalen van het kampioenschap met de volledige winst uit alle wedstrijden.

Fc Breukelen D2- AS80 D4 1-1 (0-0)