C1 bezorgt kampioen eerste verliespunten!

Op deze zonovergoten dag heeft onze C1 een meer dan verdiend punt overgehouden aan de moeilijk uitwedstrijd bij kampioen Nieuwland. Zonder onze eigen sluitpost Jesse (hij was er natuurlijk wel bij om z’n team te ondersteunen) gaven onze jongen prima partij en hadden het betere van het spel. Het sterke Nieuwland heeft echter maar een kleine mogelijkheid nodig om te scoren….

Breukelen nam het initiatief en bracht de verdediging van Nieuwland aan het wankelen. In de 10e minuut wist Olivier na goed stoorwerk de bal veroveren en kwam oog in oog met de keeper. De verdere voortreffelijke keeper had echter geen antwoord op zijn prima afwerking ondanks dat hij zwaar gehinderd werd: 0-1. Breukelen controleerde het spel, Nieuwland kwam een paar keer gevaarlijk opzetten maar onze verdediging wist de kampioen buiten de 16 meter te houden. Nieuwland beschikt over een paar fysiek sterke en handige spelers waarvan er een paar zijn met een vlammend schot. Uit een vrije trap van ca. 20 meter verdween de bal dan ook achter de graaiende Stan: 1-1….

Breukelen was even van slag, Nieuwland kreeg iets meer grip. Uit wederom een schot uit de tweede lijn namen zij zelfs de leiding, de stuiter verraste Stan en via de binnenkant paal verdween het leer achter hem: 2-1. Onze jongens wisten dat ze qua voetbal vandaag goed stonden en ze herpakten zich snel. Een paar snelle doorbraken en prima kansen lieten we echter onbenut, mede dankzij het knappe keeperswerk van de Nieuwlandse goalie. Op slag van rust kwam echter toch de beloning toen Justin uit een corner en via een prima eentweetje met Hans de bal in de korte hoek schoot: 2-2, tevens de ruststand.

De tweede helft leek Nieuwland wat sterker uit de kleedkamer gekomen, toch kwam Breukelen niet echt in de problemen. Frappant was dat Nieuwland eigenlijk niet een uitgespeelde kans wist te creëren en moeite had met onze sterke verdediging. Slechts 1 corner gaven wij weg, de enige vrees waren de verwoestende afstandschoten. Na weer zo’n pegel op de lat, was het helaas weer raak en was onze Stan kansloos. Via de kruising stuiterde de bal achter de lijn…: 3-2.

We beleven geloven in gerechtigheid en zochten de aanval weer op. Genoeg kansen voor Olivier, Jim en Justin..telkens stuitten zij op de keeper. Een onnodige overtreding op Bob binnen de 16 meter gaf ons de verdiende gelijkmaker; Bob wist zelf de strafschop hard tegen de touwen te werken: 3-3, dit beek uiteindelijk ook de eindstand. Eigenlijk had er vandaag zondermeer ook een overwinning in gezeten…..als Olivier naast de paal in plaats van erop had geschoten of als Michiel de bal ietsje meer vaart had kunnen geven zodat de keeper hem niet meer van de lijn had kunnen stompen…als…als…!

Toch, we waren tevreden met het gelijke spel, de eerste verliespunten voor de terechte kampioen die vandaag goed wegkwam. De indruk ontstaat wellicht dat Nieuwland niet meer gemotiveerd was, dit zou echter onrecht aandoen aan de geweldige pot die onze jongens op de mat hebben neergelegd…Reken maar dat Nieuwland graag zonder een enkel verliespunt had willen eindigen…

De tweede plaats hebben we nog steeds in eigen hand zeker als we deze vorm weten vast te houden.

Overige uitslagen: VVZ49 – Baarn: 2-0, Altius- SCH44: 0-1, Zuidvogels – Wasmeer: 1-8, Hoogland – CJVV: 2-2, Hooglanderveen – VVZA 1-2.

De twee gedoodverfde degradanten uit Amersfoort gaan zich toch nog even roeren al dan niet “geholpen” door hun dorpsgenoten….Het is niet te hopen dat onze Hilversumse vrienden van Altius daar alsnog de dupe van gaan worden – we gaan er van uit dat zij de laatste drie wedstrijden hun ware gezicht nog laten zien!

Volgende week thuis tegen Zuidvogels, daar hebben we nog wat tegen recht te zetten….

2 april 2011; ASC Nieuwland C1 - FC Breukelen C1: 3-3 (2-2)