Fc Breukelen 2 zet grote stap richting kampioenschap

Na een lange stilte rondom het tweede elftal van fc Breukelen eindelijk weer eens nieuws. De trouwe verslaggever heeft na een sabbatical zijn rentree gemaakt en er valt een hoop te melden. Er zal een korte samenvatting van de voorbije periode volgen aangezien het laatste verslag dateert van 22 november 2010.

Destijds haalde Breukelen 2 de periodetitel definitief binnen en leek niks een vroeg kampioensfeest in de weg te staan. De start van de tweede periode liet echter de keerzijde van medaille zien. De eerste wedstrijd werd uit bij de nummer laatst schlemielig verloren en daarna volgde de wedstrijd tegen de naaste achtervolger CJVV. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel na een vroege achterstand. Breukelen kreeg veel kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar kon uiteindelijk niet verder uitlopen op de concurrent. Na twee wedstrijden in de tweede periode had Breukelen dus één schamel punt.

De wedstrijd thuis tegen nummer drie Spakenburg liep uit op een notoire schoppartij waarbij een aantal spelers met bloed aan de schoenen het veld verlieten. Rond de zeventigste minuut besloot Spakenburg vroegtijdig het veld te verlaten na een vermeende buitenspelgoal. Dit was bij een 3-1 stand. Enkele weken later zou blijken dat de KNVB het heeft opgelost door Spakenburg een punt in mindering te geven en van de tussenstand de eindstand te maken.

Een lange periode van rust was hiermee aangebroken en dat was te merken aan de trainingsopkomst. Er werd steeds met een kleine groep getraind tot een week voor de competitiewedstrijd tegen Eemdijk. De afgelopen week was de opkomst weer respectabel en werd er bovendien fel getraind. Het besef dat er een belangrijke wedstrijd aan zat te komen was duidelijk aanwezig.

Het voorbije weekend was het dan zover, Breukelen mocht na meer dan een maand weer eens voor de competitie aantreden. De lastige uitwedstrijd tegen Eemdijk stond op het programma en bij winst zou Breukelen zeven punten los van de nummer twee van de ranglijst komen te staan. Na een zeer rommelige voorbereiding kwam de ploeg iets later dan gepland aan bij Eemdijk. Trainer Roy Versluis benadrukte eens te meer dat deze wedstrijd gewonnen moest worden en dat de organisatie hierbij van wezenlijk belang was.

De eerst helft kende een zeer saai verloop. Breukelen speelde inderdaad vanuit een goede organisatie maar het baltempo was veel te laag om echt gevaar te creëren. Breukelen speelde veelal op de helft van de tegenstander, maar was slordig in de passing. Vooral de eindpass ontbrak en er was te weinig beweging. In de rust was iedereen het er over eens dat het baltempo omhoog moest wilde Breukelen hier aanspraak maken op de overwinning.

Het bleek geen loze kreet en Breukelen schroefde het tempo iets omhoog. Mede door vermoeidheid aan de zijde van Eemdijk ontstond er steeds meer ruimte en dit resulteerde in een stortvloed aan kansen voor Breukelen. Na een hele hoop missers en een verdubbelde hartslag van de trainer was het routinier Koen die Breukelen over het dode punt hielp. Met een van richting veranderd schot vanaf links zorgde hij voor de bevrijdende en verdiende 0-1. Hierna was de druk er vanaf en liep Breukelen verder uit. Spitsen Job en Sukru waren beide trefzeker en zorgde voor het restant van de productie. Het zou uiteindelijk 0-4 worden.

De opluchting en vreugde was groot na de overwinning en meer dan terecht. Breukelen heeft nu namelijk een voorsprong van zeven punten te pakken met nog vijf wedstrijden te gaan. De ploeg is nu eigenlijk aan zijn stand verplicht om de voorsprong te verzilveren en de titel op te eisen. Het volgende obstakel is Odysseus. Hierover volgende week meer.