Snelle voorsprong verlamt E1 in tweede helft

Bent u ook zo dol op voetbalclichés? Ik wel. Gooi er in het weekend terloops ééntje uit waar ik bij ben en mijn dag kan niet meer stuk. Hier mijn top 3.

Op 1: “Ja, dan loop je achter de feiten aan.”

Op 2: “Dat mag op dit niveau niet gebeuren.”

En op 3: “Het was een wedstrijd met twee gezichten.”

Ik ga even door met nummer 3, want FC Breukelen E1 – JSV Nieuwegein E3 was inderdaad zo’n wedstrijd. Of in gewoon Nederlands: een prima eerste helft gevolgd door een onherkenbaar zwak tweede bedrijf. Zo eenvoudig als JSV E3 in de eerste helft met fris en prachtig combinatievoetbal op een 4-0 achterstand werd gezet (2x Jordi H. en 2x Jayson), zo moeizaam en chaotisch voltrok het spel zich na rust.

Het moet gezegd: JSV was in die tweede helft ook geen schim meer van wat ze in de eerste 25 minuten lieten zien. Bijna alle duels werden nu door de geheel in het zwart gestoken Nieuwegeiners gewonnen (daar liepen we dan, in onze blauwe reserveshirts …), de ruimte werd goed breed gehouden, elke uittrap van Sam kwam bij de haarband op het middenveld terecht die groeide en groeide, en het regende slimme steekpassjes door onze verdediging heen. Onze E1 stond er als verlamd bij en keek ernaar. Gelukkig stond het vizier van de JSV-aanvallers vandaag niet geheel op scherp. (hoezo cliché …)

Deden onze mannen dan helemaal niks, de tweede helft? Nee, dat is ook niet waar. Jordi G. scoorde eenvoudig uit een lepe corner van Jochum 0-5 en uit de enige vlekkeloze aanval raakte Jayson keihard de lat na een mooie voorzet van Jop. Dat was volgens de vele aanwezige toeschouwers langs de kant een regelrechte kandidaat geweest voor Doelpunt Van Het Seizoen. Aan de andere kant van het veld scoorde JSV vlak daarna 5-1 met een schitterend afstandsschot.

Al met al een goede overwinning in een wisselvallige wedstrijd tegen een tegenstander die ook twee voetbalgezichten bleek te hebben. De eerstejaars Nieuwegeiners kunnen prima voetballen (zo bleek de tweede helft), bedienen zich soms van nare trekjes die ze op tv hebben gezien en hebben twee begeleiders die zichzelf veel te serieus nemen. Vooral dat laatste is jammer, want het kan aan mij liggen, maar veel spelplezier is er bij de jongens uit Nieuwegein door deze twee heren al uitgeramd. Mijn advies aan de JSV-leiding: ga zo door en “dan weet je dat je het moeilijk krijgt”.

19 maart 2011, FC Breukelen E1 – JSV Nieuwegein E3 5-1

opstelling: Sam, Bob v/d P., Jop, Jayson, Jordi H., Jordi G., Jochum.

(1e h.) 0-1 en 0-2 Jordi H., 0-3 en 0-4 Jayson.

(2e h.) 0-5 Jordi G., 1-5 JSV Nieuwegein.

Man Of The Match: Jordi H.

Jayson komt tekort op de hoge voorzet van Jordi Hahury.