E1 en E2 succesvol als D-team tegen DWSM

Voor veel E1- en E2-pupillen van FC Breukelen was maandag 7 maart een andere maandag dan gewoonlijk. ’s Avonds was er geen trainen, maar niet minder dan zestien withemden gingen gebroederlijk als D-team de wei in tegen de 2e-jaars E’tjes van DWSM.

De doelstelling was duidelijk: een lekkere oefenwedstrijd spelen waarin de jongens konden wennen aan het grote veld, wennen aan spelen met z’n elven, en wennen aan nieuwe spelregels, waaronder de zo geliefde/gehate buitenspelregel.

In drie sessies van 20 minuten werd in wisselende formaties gespeeld tegen de oranje-witte formatie uit Maarssen. En de heren hadden er zin in! Maar liefst 20 minuten duurde de warming-up en het liefst waren ze daarmee ’s morgens om half elf al begonnen.

Eindelijk was het dan zover: de wedstrijd. De scheidsrechter riep alle spelers bij zich in de middencirkel en na een korte instructie meende uw verslaggever om precies 19.00 uur een enorme steekvlam op het veld te zien. FC Breukelen vloog als een raket uit de startblokken! DWSM werd muurvast op de eigen helft vastgepind. Massaal werd er getikt en gecombineerd op weg naar het Maarssense doel. Vooral Dion voelde zich als een vis in het water met de enorme lappen ruimte voor zijn voeten.

Het aantal doelkansen zal ik u sparen, maar na afloop stond er 0-6 op de teller. De uitslag was deze avond uiteraard bijzaak. De talrijke supporters hebben ondanks de afgevroren tenen een dot van een oefenpot gezien, waarin iedereen zijn ‘slechtruikende’ best deed. En reken maar dat de jongens hebben genoten van deze avondwedstrijd.

Over twee weken komen onze gastheren van vanavond naar de Broekdijk en dan gaan we kijken hoe onze E’tjes verder zijn gegroeid. We hopen in ieder geval weer op zo’n frisse pot voetbal als vanavond. Een woord van dank is op zijn plaats aan de soepele leiding van de scheidsrechter en aan onze sportieve tegenstanders.

O ja, zaterdag 12 maart om 10.00 uur: FC Breukelen E2 - FC Breukelen E1 voor het echie. Er zijn nog kaarten!

7 maart 2011, D-team DWSM-D-team FC Breukelen 0-6

opstelling en goals: Floris, Tim, Daan, Beau, Melle, Dion (1x), Ole, Nick, Sam, Jayson, Jordi G., Jordi H. (4x), Jop, Bob, Bobby en Guido (1x).